300 g jahvatatud kooritud mandleid või mandlijahu
100 g tuhksuhkrut
280 g peensuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
2 tl mandliessentsi soovi korral
Lisaks: Joogisoovitus:Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Sega mandlijahu, peen- ja tuhksuhkur, küpsetuspulber, sool ja riivitud apelsinikoor kausis omavahel.
Vahusta munavalged pehmetipuliseks vahuks, siis sega mandlisegu hulka. Sega, kuni saad ühtlase kleepuva massi. (Kui kasutad mandliekstrakti, siis sega see nüüd hulka).
Võta teelusikaga umbes 20-30grammised tainaportsud, vormi ovaalseteks veidi lapikuteks pätsideks. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele veidi laienemisruumi.
Kui kõik küpsised on ahjuplaadile laotud, siis sõelu peale veel tuhksuhkrut. Lase 1-3 tundi toatemperatuuril kuivada (mida suuremad küpsised, seda kauem võiksid nad kuivada).
Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni küpsised on servadest veidi kuldsed ja kõvenenud. Seest peavad küpsised pehmeks jääma!
Lase täielikult jahtuda, siis hoia kinnises karbis, kus küpsised säilivad kenasti umbes nädala.
Väga hõrgud ja mõnusad küpsised, mida esmakordselt sõimegi Sienas ja mida oleme pärast seda korduvalt kodus küpsetanud.
Ooohhhh!!!!!!!! Küll on head ja maitsvad küpsetised!!!!
Ricciarelli, hõrgud Siena mandliküpsised
Krõbedad Amaretto mandliküpsised on Itaalia köögi fännidele üsna tuttavad, aga siin on pehmed ja veidi vintsked mandliküpsised Siena linnast. Maitsevad nagu martsipan ja magusad küpsised maitsevad kõige paremini tassi kange kohvi või tee kõrvale. Toskaanas süüakse neid peamiselt jõulude ajal ja siis koos Vin Santo dessertveiniga.