Talgusupp

Paku talgulistele talgusuppi südame, suitsuliha ja kruupidega. 

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g seasüdant

4-5 porgandit

1 kaalikas

3 sibulat

4 l vett

500 g suitsusealiha või -ribi

3 dl (eelnevalt leotatud?) odrakruupe

8-9 kartulit

3-4 soolakurki

loorberilehte

soola ja musta pipart

suhkrut

praadimiseks õli

Serveerimiseks:

hapukoort

hakitud värsket maitserohelist

Valmistamine

Pane seasüda külma vette tunniks ajaks ligunema. Kalla leotusvesi ära ning puhasta süda soontest ja kelmetest. Lõika viiludeks ning prae õlis umbes 10 minutit. 

Lõika porgandid ja kaalikad kuubikuteks, haki sibul jämedalt. Kuumuta tükeldatud porgandit, sibult ja kaalikat poti põhjas kuumas õlis mõni minut. Kalla peale kuum vesi, lisa kruubid, maitseained ja loorberileht. Keeda umbes 10 minutit.

Siis lisa praetud süda, kuubikuteks lõigatud kartul ja tükeldatud suitsuliha. Keeda veel 10 minutit. 

Kui kartul on pehme, siis lisa eelnevalt supileemes hautatud tükeldatud soolakurgi kuubikud. Kuumuta supp keemiseni, vajadusel lisa veel maitseaineid. 

Serveeri hapukoore ja maitserohelisega. 

Loe veel:

Pille Endeni retsept ilmus ajakirja Kodukiri 2014.a. erinumbris AED.

LISA KOMMENTAAR