1 terve muna
sorts sidrunimahla
0.5 tl peenikest soola
1.25 dl päevalilleõli
1.25 dl mahedamaitselist oliiviõli
Alioli kartulid:4-6 kartulit
2 tl soola
paar-kolm petersellioksa
Pese kartulid hoolega puhtaks. Pane potti, kata külma veega. Lisa sool ja loorberileht. Pane kuumale pliidiplaadile ning kuumuta keemiseni. Keeda ilma kaaneta 15-20 minutit, kuni kartulid on küpsed.
Keera tuli kinni, aga jäta kartulid veel 20 minutiks vette seisma. Siis loputa, kurna ja lase täielikult jahtuda.
Valmista küüslaugumajonees. Koori küüslauguküüned, haki väiksemaks. Tambi küüslauk umbris peeneks.
Pane toasoe muna kannmikserisse või köögikombaini. Lisa küüslauk, sool ja sidrunimahl. Mikserda ühtlaseks. Lase kannmikseril/köögikombainil edasi töötada ja lisa vähehaaval õlid, alguses hästi ettevaatlikult, pärast juba julgemalt. Kui majonees on kenasti paksenenud emulsiooniks, siis maitsesta soola-pipraga. Soola võib päris julgelt panna, sest kartulid on maheda maitsega.
Koori kartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks. Pane salatikaussi või väikestesse portsjonnõudesse. Kalla peale küüslaugumajonees ja sega läbi.
Puista peale hakitud peterselli ja serveeri.
Allikas: Honest Cooking
Küüslaugukartulid ehk patatas con alioli
Hispaaniapärane suupiste ehk tapas, kus keedetud kartulid on segatud küüslaugumajoneesiga.