150 g Digestive-küpsiseid
100 g sulatatud võid
Toorjuustutäidis:600 g maitsestamata toorjuustu
170 g suhkrut (u 2 dl)
3 muna
2 tl vanillisuhkrut
150 g Saare Smetana hapukoort
Kate:1 dl 35% rõõska koort
150 g Saare Smetana hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
1 dl karamellkastet (nt Schwartau)
(Maldoni) meresoolahelbeid
Valmista koogipõhi. Purusta küpsised, sega sulavõiga. Suru küpsisepuru võiga määritud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Tõsta koogivorm külmkappi ootele.
Valmista täidis. Pane toorjuust kaussi, vahusta elektrimikseriga umbes minut aega. Sega juurde suhkur, mikserda läbi. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vanillisuhkur ja hapukoor.
Kalla toorjuustusegu küpsisepõhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Lülita ahi välja, pista puulusikas ahjuukse vahele ja lase koogil veel ahjus tund aega järelküpseda.
Võta kook ahjust välja, kata toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema.
Kaunista kook.Vahusta rõõsk koor ja hapukoor, maitsesta vanillsuhkruga. Määri kreem jahtunud toorjuustukoogile. Nirista peale karamellikastet. Vahetult enne serveerimist puista peale meresoolahelbeid.
Retsept mugandatud Soome ajakirjast Koti & Keittiö
Uhke toorjuustukook
Klassikaline toorjuustukook kaetakse enne serveerimist vahukoore ja soolahelvestega timmitud karamellikastmega.