1 väiksem apteegitillimugul + 2 sl võrseid
2 sl värskelt pressitud apelsinimahla
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
2 sl köögivilja- või viinamarjaseemneõli
450 g nahaga lõhefileed (lõika 4 tükiks)
Kuumuta ahi 180°C.
Lõika apteegitill nn mandoliini abil õhukesteks laastudeks. Pane kaussi. Lisa apteegitillivõrsed, apelsinimahl ja oliiviõli. Sega läbi, siis maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta viinamarjaseemneõli suurel ahjukindlal pannil mõõdukalt tugeval tulel. Maitsesta lõhefileetükid soola ja pipraga, siis aseta pannile, nahapool all. Prae umbes 5 minutit - ära lõhetükke liiguta, aga suru need spaatliga kergelt vastu panni, et kalanahk muutuks krõbedaks ja kuldseks.
Tõsta pann 180-kraadisesse ahju (ära kalatükke ümber pööra!) ning küpseta veel umbes 3-4 minutit, kuni kala on seest veel kergelt roosakas või Sulle sobiva küpsusastmega.
Jaota apteegitillisalat taldrikutele, tõsta igale portsule kalatükk, krõbe nahapool ülal.
Allikas: USA ajakiri Bon Appétit
Pannil praetud lõhe fenkolisalatiga
Fenkol ehk apteegitill on väga hea paariline rasvasele kalale.
Võimaluse korral kasuta "metsikult" kasvanud lõhe fileed, mitte kasvanduse oma.