Pannil praetud lõhe fenkolisalatiga

Fenkol ehk apteegitill on väga hea paariline rasvasele kalale. 

Võimaluse korral kasuta "metsikult" kasvanud lõhe fileed, mitte kasvanduse oma. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 väiksem apteegitillimugul + 2 sl võrseid

2 sl värskelt pressitud apelsinimahla

2 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

2 sl köögivilja- või viinamarjaseemneõli

450 g nahaga lõhefileed (lõika 4 tükiks)

Valmistamine

Kuumuta ahi 180°C. 

Lõika apteegitill nn mandoliini abil õhukesteks laastudeks. Pane kaussi. Lisa apteegitillivõrsed, apelsinimahl ja oliiviõli. Sega läbi, siis maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta viinamarjaseemneõli suurel ahjukindlal pannil mõõdukalt tugeval tulel. Maitsesta lõhefileetükid soola ja pipraga, siis aseta pannile, nahapool all. Prae umbes 5 minutit - ära lõhetükke liiguta, aga suru need spaatliga kergelt vastu panni, et kalanahk muutuks krõbedaks ja kuldseks. 

Tõsta pann 180-kraadisesse ahju (ära kalatükke ümber pööra!) ning küpseta veel umbes 3-4 minutit, kuni kala on seest veel kergelt roosakas või Sulle sobiva küpsusastmega. 

Jaota apteegitillisalat taldrikutele, tõsta igale portsule kalatükk, krõbe nahapool ülal. 

Allikas: USA ajakiri Bon Appétit

LISA KOMMENTAAR