1 hakitud sibul
1 õhukeselt viilutatud apteegitill e. fenkol
1 sl oliiviõli
300 g risotoriisi
500 ml kalapuljongit või köögiviljapuljongit
300 g külmutatud mereannisegu
100 g külmutatud rohelisi herneid
3 sl riivitud parmesani juustu
1 sidruni mahl ja riivitud koor
hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Pane hakitud sibul ja viilutatud apteegitill klaas- või plastkaussi nirista peale õli. Küpseta mikrolaineahju kõrgeimal võimsusel 5 minutit.
Sega juurde riis, kalla peale puljong. Kata kauss taldrikuga ja küpseta mikrolaineahjus täisvõimsusel veel 10-15 minutit, kuni riis on peaaegu küps.
Sega juurde sulanud mereannisegu ning herned. Kata kinni ja küpseta veel 2-3 minutit või kuni riis on küps.
Sega juurde parmesan ja sidrunimahl ning lase hetk tõmmata.
Siis sega juurde hakitud petersell ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta soola-pipraga.
Retsept mugandatud siit.
Lihtne mereannirisoto (mikros)
Mikrolaineahjus valmistatud risoto!