Lihtne mereannirisoto (mikros)

Mikrolaineahjus valmistatud risoto!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Mikrolaineahjus
Valmistusaeg
u 30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 hakitud sibul

1 õhukeselt viilutatud apteegitill e. fenkol

1 sl oliiviõli

300 g risotoriisi

500 ml kalapuljongit või köögiviljapuljongit

300 g külmutatud mereannisegu

100 g külmutatud rohelisi herneid

3 sl riivitud parmesani juustu

1 sidruni mahl ja riivitud koor

hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane hakitud sibul ja viilutatud apteegitill klaas- või plastkaussi nirista peale õli. Küpseta mikrolaineahju kõrgeimal võimsusel 5 minutit. 

Sega juurde riis, kalla peale puljong. Kata kauss taldrikuga ja küpseta mikrolaineahjus täisvõimsusel veel 10-15 minutit, kuni riis on peaaegu küps. 

Sega juurde sulanud mereannisegu ning herned. Kata kinni ja küpseta veel 2-3 minutit või kuni riis on küps.

Sega juurde parmesan ja sidrunimahl ning lase hetk tõmmata.

Siis sega juurde hakitud petersell ja riivitud sidrunikoor. Maitsesta soola-pipraga. 

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR