Kirsi-kamamaius

See on Lia Virkuse üks lemmikdesserte talvisel ajal, mille teevad eriliselt maitsvaks just külmutatud kirssidest valmistatud hapukas moos ja kama. Moosi võib valmis keeta isegi eelmisel õhtul, siis läheb maiuse kokkuladumine kiirelt. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

450 g külmutatud kirsse

1 dl moosisuhkrut

400 g kohupiimapastat

100 g maitsestamata toorjuustu

200 g 10% kreeka jogurtit

3 sl suhkrut

3 sl kamajahu

Valmistamine

Pane külmutatud kirsid potti ja kuumuta tasasel tulel keemiseni. Lisa moosisuhkur ja keeda 10 minutit. Jäta vähemalt tunniks jahtuma (moos läheb jahtudes paksemaks). 

Vispelda kohupiimapasta, toasoe toorjuust, jogurt, suhkur ja kamajahu ühtlaseks massiks. 

Tõsta pokaalidesse kihtidena toorjuustuvaht, kirsimoos ja jälle vaht. Kaunista kirsimoosiga. 

Lia Virkuse retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine veebruaris 2014

LISA KOMMENTAAR