200 g tumedat 70% šokolaadi
170 g võid
100 g (pruuni) suhkrut
2 suurt muna
2 hästi küpset banaani
1 sl vanillisuhkrut
100 g nisujahu
1 sl kakaopulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Murra šokolaad tükkideks, pane koos võiga paksupõhjalisse väiksemasse potti ning sulata tasasel tulel ühtlaseks - sega päris tihti! Kui šokolaad on sulanud, siis sega hulka suhkur ja tõsta pott tulelt.
Lase veidi jahtuda, siis klopi ükshaaval juurde munad, seejärel lisa vanillisuhkur ning kahvliga katki surutud banaanid.
Sega jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool omavahel, siis sega kuivained šokolaadisegu hulka. Sega õrnalt ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20x20 cm koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on pealt kuivanud, aga seest veel mahlane ja niiske. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Mugandatud Silja Luide blogist (Banaani-brownie), pildi tegi Kaare.
Mul oli Laima 70% šokolaad.
Mina kasutan või asemel kookoserasva. Nisujahu asemel gluteenivaba jahu.
Hästi mahlane. Kasutasin 56% šokolaadi ja vähendasin suhkru koguse 80 grammile, aga see polnudki nii hea mõte :P Mõnus šokolaadine.
Viimase peal! Nii maitsev ja mahlakas. Kindlasti teem veel.
Retseptist onn välja jäänud küpsetuspulber (Silja Luide omas 0,5 tl) :(
Väga maitsev ja lihtne valmistada.
Hea lihtne.
Banaani-šokolaadiruudud
Küpsed banaanid lisavad brownie-ruutudele magusust ja mahlasust.