500 g rooskapsaid
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
115 g paksemalt viilutatud suitsupeekonit
350 g väiksemaid kukeseeni või väikseid pruune šampinjone (cremini)
1 suur šalottsibul
2 sl kuiva šerrit
1 tl tšillihelbeid
2 sl sidrunimahla
Kuumuta grillahi mõõdukalt tuliseks. Puhasta rooskapsad, lõika pooleks. Sega kausis õliga, maitsesta soola-pipraga. Pane grillplaadile ja küpseta 5-8 minutit, kuni rooskapsad on pehmed ja kohati mustatäpilised. (Kui grillplaati pole, siis prae suurem pannil tugeval kuumusel).
Lõika peekoniviilud ristipidi 6 mm paksusteks viiludeks, siis prae suurel pannil keskmisel kuumusel 5-8 minutit, aeg-ajalt segades, kuni peekon on krõbe. Tõsta köögipaberiga kaetud taldrikule.
Pane pannile kukeseened, sega läbi. Nüüd prae 3 minutit, ära sega! Lisa hakitud sibul ja viilutatud küüslauk, prae umbes 5 minutit, panni aeg-ajalt raputades, kuni sibul on pehmenenud.
Tõsta pann tulelt, sega juurde šerri ja tšillihelbed. Pane uuesti tulele ja kuumuta umbes minut aega, kuni vedelik on aurustunud.
Lisa praetud rooskapsad ja peekon pannile, sega läbi. Lisa sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga.
Allikas: Bon Appetit, pildi tegi Merilin.
Mitte lihtsalt maitsev, vaid lausa üllatavalt maitsev ja hea vaheldus hooajalistele seene-kartuli ja seene-koore kombinatsioonidele. <p>Retsepti kogustele võib läheneda väga vaba käega ja oma maitsemeelega.</p>
Rooskapsad kukeseentega
Hoidu seente segamisest praadimise ajal - vaid siis õnnestub nende pruunistamine kergesti.