Perfektselt küpsetatud kanakintsud

Juhised, kuidas küpsetada naha ja kondiga kanakintsu.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 kondiga ja nahaga kanakintsu

soola ja musta pipart

1 sl õli

Valmistamine

Kuumuta ahi 245 °C. Maitsesta kanatükid soola ja pipraga.

Kuumuta õli 30 cm läbimõõduga malmpannil või paksupõhjalisel mittenakkuval pannil tugeval kuumusel (aga mitte suitsemiseni!). Pane kanatükid pannile, nahk allpool, ning prae 2 minutit. Alanda kuumust veidi, siis jätka küpsetamist veel umbes 12 minutit, kuni rasv kananahast välja praeb ja kananahk kuldpruun on. Aeg-ajalt võid kanatükke nihutada ja liigutada, et nad ühtlasemalt küpseks. 

Tõsta pann ahju ja küpseta veel 13 minutit. Nüüd pööra kanakintud ringi ja küpseta veel umbes 5 minutit, kuni liha on läbinisti küps ja kananahk mõnusalt krõbe. 

Tõsta soojendatud taldrikule ning lase enne serveerimist 5 minutit puhata. 

Allikas: Bon Appetit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 07.05.2017 18:36

Tõesti sai väga hea, nahk on eriti krõbe ja hõrk. Tasub jahmerdamist ja kella passimist :)