Porgandi-kohupiimakarask

"Haldjaleiva"  Annely Maksani retsept. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

100 g kohupiima

2 dl keefirit

1 muna

1 tl soola

1 sl suhkrut

50 g sulatatud võid või õli

4 dl odrajahu

0.5 tl söögisoodat

2 jämedalt riivitud porgandit

Valmistamine

Sega kohupiim, muna, keefir, sool ja suhkur. Lisa sulatatud või ja soodaga segatud jahu. Lisa porgand. Hea karaskitainas sarnaneb konsistentsilt hapukoorega. 

Täida vorm tainaga 3-4 cm paksuselt. 

Küpseta 180kraadises ahjus 35-40 minutit.

Retsept ilmus ajakirjas TOIT & TREND (märts-aprill 2014)

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 06.05.2015 21:43

Väga maitsev, kuid keefirit ja suhkrut lisasin pisut rohkem kui retseptis toodud, muidu ei oleks tainas piisavalt pehme tulnud.