Kana spinati ja kikerhernestega

Vürtsidega (ent mitte vürtsikas) panniroog. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 sibul

500 g kana rinna- või kintsufileed

1 kaneelikoor

1 tl koriandriseemneid

1 tl vürtsköömneid

1 sidruni mahl ja riivitud koor

400 g purk konservitud kikerherneid

2 dl kanapuljongit

125 g väiksemaid spinatilehti

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks. Loputa kikerherned jooksva vee all, nõruta. Lõika kana(kintsu)filee ampsusuurusteks tükkideks. Pese spinatilehed, nõruta. Peenesta vürtsköömned ja koriandriseemned uhmris. 

Kuumuta õli suurel kõrgeservalisel pannil. Lisa sibul ja prae umbes 5 minutit tasasel tulel, kuni sibul pehmenema hakkab. 

Tõsta kuumust, lisa kanatükid ja maitsesta soola-pipraga. Prae 3-5 minutit, kuni kanatükid pruunistuvad. Lisa vürtsid ja sidrunikoor, kuumuta minut aega.

Lisa kanaleem ja kikerherned.  Kata pann kaanega ning lase roal 7-10 minutit podiseda, kuni kana on küps. Sega juurde spinatilehed, pane kaas uuesti peale ja lase umbes 2 minutit seista, kuni spinat "närtsib". 

Sega läbi, lisa sidrunimahl ja serveeri. 

Allikas: BBC Good Food (lemon spiced chicken with chickpeas). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.11.2023 18:59

Olen 2016. a. sellise pildi teinud:

Terje
postitatud 26.10.2025 14:06

Super, väga maitsev.