12-18 vutimuna
300 g lõhefileed
100-150 g külmsuitsulõhet
1 tl riivitud mädarõigast (purgist)
peotäis värsket tilli
Paneerimiseks:1 muna
Frittimiseks:Pane toasoojad vutimunad keeva veega keema ning keeda täpselt 2 minutit. Siis jahuta kiiresti jooksva külma vee all. Nõruta ja koori ettevaatlikult.
Valmista hakkmass. Pane puhastatud lõhefilee, külmsuitsulõhetükid, mädarõigas ja kergelt hakitud till köögikombaini ning töötle ühtlaseks hakkmassiks.
Võta supilusikatäis hakkmassi, vajuta peopesal lamedaks, aseta keskele vutimuna ning vormi mass ümber vutimuna. Tee nii ka ülejäänud vutimunadega. Mass tuleb kenasti ja tihedasti ümber muna suruda!
Veereta munapallikesi jahus, siis kasta lahtiklopitud munasse, viimasena veereta riivsaias.
Kuumuta väikeses potis õli 170C. Küpseta lõhehakkmassiga ümbritsetud vutimune kuumas õlis ümberringi kuldpruuniks (u 4 minutit).
Lase liigsel õlil köögipaberile nõrguda. Serveerimiseks lõika vutimunad pikkupidi pooleks.
Vutimunad lõheümbrises
Scotch eggs, aga vutimunade ja kahe erineva lõhega. Kui on väga soolane külmsuitsulõhe, siis võta seda pigem natuke vähem.