Vutimunad lõheümbrises

Scotch eggs, aga vutimunade ja kahe erineva lõhega. Kui on väga soolane külmsuitsulõhe, siis võta seda pigem natuke vähem. 

Kogus
18 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

12-18 vutimuna

300 g lõhefileed

100-150 g külmsuitsulõhet

1 tl riivitud mädarõigast (purgist)

peotäis värsket tilli

musta pipart

Paneerimiseks:

nisujahu

1 muna

riivsaia

Frittimiseks:

õli

Valmistamine

Pane toasoojad vutimunad keeva veega keema ning keeda täpselt 2 minutit. Siis jahuta kiiresti jooksva külma vee all. Nõruta ja koori ettevaatlikult. 

Valmista hakkmass. Pane puhastatud lõhefilee, külmsuitsulõhetükid, mädarõigas ja kergelt hakitud till köögikombaini ning töötle ühtlaseks hakkmassiks. 

Võta supilusikatäis hakkmassi, vajuta peopesal lamedaks, aseta keskele vutimuna ning vormi mass ümber vutimuna. Tee nii ka ülejäänud vutimunadega. Mass tuleb kenasti ja tihedasti ümber muna suruda!

Veereta munapallikesi jahus, siis kasta lahtiklopitud munasse, viimasena veereta riivsaias. 

Kuumuta väikeses potis õli 170C. Küpseta lõhehakkmassiga ümbritsetud vutimune kuumas õlis ümberringi kuldpruuniks (u 4 minutit). 

Lase liigsel õlil köögipaberile nõrguda. Serveerimiseks lõika vutimunad pikkupidi pooleks. 

LISA KOMMENTAAR

Marje K @ FB
postitatud 25.03.2014 13:26

Väga meeldivad vutimunad lõheümbrises. Kaunid ampsud sünnipäeva lauale :)