6 suurt saia- või nisuleivaviilu
rapsi- või oliiviõli
Maks & sibulad:2 suurt sibulat
2 suurt küüslauguküünt
rapsi- või oliiviõli
500 g jahutatud kanamaksa
soola ja musta pipart
veidi tüümiani
Valmista ette röstsaiad. Piserda saiaviilud kergelt õliga, kuumuta siis grillahjus või pannil mõlemalt poolt kuldseks. Hõõru saiaviile poolitatud küüslaugusküünega, tõsta kõrvale.
Lõika sibulad pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Seejärel prae need pannil mõlemalt poolt mõõdukalt kuumas õlis pehmeks ja kuldseks. Poole praadimise ajal lisa viilutatud või hakitud küüslauk. Maitsesta soola-pipraga, tõsta kõrvale.
Lõika kanamaksad pisut väiksemaks. Kuumuta pannil natuke õli üsna tuliseks, lisa kanamaks ja maitsesta korralikult soolaga. Prae kanamaksad kiiresti ümberringi kuldseks, seest peaks maks veidi roosakaks jääma.
Pane uuesti pannile praetud sibul ja küüslauk, kuumuta need koos maksaga kiiresti läbi.
Tõsta saadud segu röstsaiaviiludele, kaunista tüümianiga ja serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. jaanuarinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Praetud kanamaks ja sibulad
Jahutatud broilerimaksast mõnus eelroog. Kui Sa ei taha panna maksa röstsaia peale, siis aseta praetud maks ja sibulad salatilehtedele, ülejäägid vurista aga koos toasooja võiga kanamaksapasteediks.