Praetud kanamaks ja sibulad

Jahutatud broilerimaksast mõnus eelroog. Kui Sa ei taha panna maksa röstsaia peale, siis aseta praetud maks ja sibulad salatilehtedele, ülejäägid vurista aga koos toasooja võiga kanamaksapasteediks. 

Kogus
kolmele kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Saiad:

6 suurt saia- või nisuleivaviilu

rapsi- või oliiviõli

küüslauku

Maks & sibulad:

2 suurt sibulat

2 suurt küüslauguküünt

rapsi- või oliiviõli

500 g jahutatud kanamaksa

soola ja musta pipart

veidi tüümiani

Valmistamine

Valmista ette röstsaiad. Piserda saiaviilud kergelt õliga, kuumuta siis grillahjus või pannil mõlemalt poolt kuldseks. Hõõru saiaviile poolitatud küüslaugusküünega, tõsta kõrvale. 

Lõika sibulad pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Seejärel prae need pannil mõlemalt poolt mõõdukalt kuumas õlis pehmeks ja kuldseks. Poole praadimise ajal lisa viilutatud või hakitud küüslauk. Maitsesta soola-pipraga, tõsta kõrvale. 

Lõika kanamaksad pisut väiksemaks. Kuumuta pannil natuke õli üsna tuliseks, lisa kanamaks ja maitsesta korralikult soolaga. Prae kanamaksad kiiresti ümberringi kuldseks, seest peaks maks veidi roosakaks jääma. 

Pane uuesti pannile praetud sibul ja küüslauk, kuumuta need koos maksaga kiiresti läbi. 

Tõsta saadud segu röstsaiaviiludele, kaunista tüümianiga ja serveeri. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. jaanuarinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pillepv
postitatud 16.02.2022 18:10

Seekord suurepärane õhtusöök kahele sellest kogusest.