Röstitud lillkapsa 'hummus'

Karnabeet bi tahini ehk lillkapsas seesamiseemnepastaga :)
Päris hummuseks ei saa seda nimetada, sest kikerherneid see määre ei sisalda, ent sobib hummust asendama neile, kes mingil põhjusel kaunvilju väldivad (#paleo, #LCHF)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 (röstitud) lillkapsapea

2-5 sl tahini seesamipastat

2 sl oliiviõli

2-3 (röstitud) küüslauguküünt

2 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Rösti lillkapsas selle retsepti järgi. Lase jahtuda. 

Pane röstitud lillkapsaõisikud, küüslauguküüned, oliiviõli, sidrunimahl ja alustuseks umbes 2 sl tahiinit köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Meki - soovi korral lisa veel tahiinit või sidrunimahla, samuti maitsesta soola-pipraga. Kui soovid pehmema tekstuuriga hummust, siis lisa veidi keedetud vett. 

Kasuta dipikastmena, leivamäärdena - või kuidas Sa iganes tavaliselt hummust kasutad. 

NIPP: Mina valmistan röstitud lillkapsast alati suure ahjuplaaditäie. Osa sööme niisama ära, osa jääb külmkappi ootama. Siis valmib "hummus" minutitega. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR