Tomati-räimevorm

See tomati-räimevorm kiideti pereliikmete poolt "erakordselt maitsvaks" :)

Muide, sama hapukoore-tomati-juustukate sobiks hästi ka nt lõhefilee katmiseks. 

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g räimefileesid

1 suurem sibul

250 g Saare Smetana hapukoort

4 sl kontsentreeritud tomatipastat

100 g riivitud juustu

1 sl vedelat mett

soola ja musta pipart

Peale:

riivitud juustu soovi korral

Valmistamine

Kui kasutad terveid räimi, siis võta umbes kilo puhastamata räimi ja fileeri need. 

Sega katte jaoks Smetana, tomatipasta, riivitud juust, hakitud sibul ja mesi omavahel, maitsesta soola-pipraga parajaks. 

Võta keskmise suurusega ahjuvorm, laota pooled räimefileed vormi, nahk allpool. Laota peale pool hapukooresegust, siis kata ülejäänud räimefileedega (need lao nüüd vormi, nahk ülalpool). Peale tõsta ülejäänud hapukooresegu. Soovi korral puista peale veel riivitud juustu. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 20 minutit, kuni vormiroog on pealt kuldne ja kalad läbi küpsenud. 

Kõrvale paku keedetud riisi ja rohelist salatit. 

Allikas: Kodin Kuvalehti

LISA KOMMENTAAR

MerleL
postitatud 10.01.2014 21:53

Väga maitsev, läheb kordamisele!

kalahull
postitatud 19.09.2014 15:40

vahel tuleb meeletu kalaisu peale, siis selle vormiga saab pikaks ajaks rahuldada isusid:) Ainuke mure on see, et räime/kilu hind tõuseb pidevalt. 6,5€ kilo on ikka natuke palju küsitud rahvuskala eest.

Merike
postitatud 16.01.2015 10:22

no ei ole nii kallis see räim midagi, puhastamata Tartus 1,40 €. Head isu kõigile!

DrD
postitatud 10.05.2015 08:38

Tallinnaski 1,4 €. 2kg räimest sai 1,02kg. fileed.

DrD
postitatud 10.05.2015 08:38

Tegelikult oli ikka 920 grammi.