600 g räimefileesid
1 suurem sibul
250 g Saare Smetana hapukoort
4 sl kontsentreeritud tomatipastat
100 g riivitud juustu
1 sl vedelat mett
soola ja musta pipart
Peale:riivitud juustu soovi korral
Kui kasutad terveid räimi, siis võta umbes kilo puhastamata räimi ja fileeri need.
Sega katte jaoks Smetana, tomatipasta, riivitud juust, hakitud sibul ja mesi omavahel, maitsesta soola-pipraga parajaks.
Võta keskmise suurusega ahjuvorm, laota pooled räimefileed vormi, nahk allpool. Laota peale pool hapukooresegust, siis kata ülejäänud räimefileedega (need lao nüüd vormi, nahk ülalpool). Peale tõsta ülejäänud hapukooresegu. Soovi korral puista peale veel riivitud juustu.
Küpseta 200-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 20 minutit, kuni vormiroog on pealt kuldne ja kalad läbi küpsenud.
Kõrvale paku keedetud riisi ja rohelist salatit.
Allikas: Kodin Kuvalehti
Väga maitsev, läheb kordamisele!
vahel tuleb meeletu kalaisu peale, siis selle vormiga saab pikaks ajaks rahuldada isusid:) Ainuke mure on see, et räime/kilu hind tõuseb pidevalt. 6,5€ kilo on ikka natuke palju küsitud rahvuskala eest.
no ei ole nii kallis see räim midagi, puhastamata Tartus 1,40 €. Head isu kõigile!
Tallinnaski 1,4 €. 2kg räimest sai 1,02kg. fileed.
Tegelikult oli ikka 920 grammi.
Tomati-räimevorm
See tomati-räimevorm kiideti pereliikmete poolt "erakordselt maitsvaks" :)
Muide, sama hapukoore-tomati-juustukate sobiks hästi ka nt lõhefilee katmiseks.