Kiire pohlamarmelaadiga kamakreem

Serveeri värskete marjade või toormoosiga, soovi korral valmista juurde pohlamarmelaad.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kamakreem:

370-400 g paksu Kreeka jogurtit

300 g vanillimaitselist kohupiimapastat

6-7 sl suhkruroosiirupit või vedelat mett

4 sl kamajahu

2 dl 35% rõõska koort

Kiire pohlamarmelaad:

400 g pohli

150 g marmelaadisuhkrut

Valmistamine

Kamakreem: Sega omavahel jogurt, kohupiimapasta, siirup/mesi ja kamajahu. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega õrnalt spaatliga alt üles tõstes ja kaussi samal ajal keerates kamakreemi hulka. Jaota 4-6 pokaali või kausi vahel. 

Pohlamarmelaad: Pane marjad ja suhkur potti, sega läbi. Vajadusel lisa ka paar supilusikatäit vett. Kuumuta aeglaselt keemiseni ja keeda pidevalt segades umbes 3 minutit. Kui tekib vaht, siis eemalda see. Vala marmelaad kohe kuuma purki ja sule purk. Serveeri jahtunult ja hoia külmkapis. 

Retsept on Silja Luide raamatust "LIhtsad ahvatlused" (Varrak, 2013)

LISA KOMMENTAAR