Rullpraad ploomide ja õuntega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg taisemat ja õhemat sealiha (küljetükk)

soola

musta pipart

kanget magusat sinepit

1 tk viilutatud õuna

1 tk viilutatud sibulat

10 tk hakitud kuivatatud ploome

Valmistamine

Puhasta liha ja eemalda kamar. Maitsesta soola ja pipraga.
Määri liha sinepiga, kata õuna- ja sibulaviilude ja ploomitükkidega.
Keera rulli ja seo tugeva niidiga kokku.
Hõõru rull ka väljastpoolt soola ja pipraga. Pruunista pannil või pajas. Pruunistusleemest tee hiljem kaste.
Peale pruunistamist hauta liharull pajas pehmeks või küpseta ahjus resti peal umbes poolteist tundi.
Valmis rullilt eemalda niit ja lõika viiludeks.
Serveeri lillkapsa ja ahjukartulitega.
LISA KOMMENTAAR