Odra- või rukkijahuvaht

Serveeri odra- või rukkijahuvahtu jahtunult koos piimaga. Vanad eestlased sõid odrajahuvahtu ja rukkijahuvahtu näiteks mardipäeval.

Pille tehtud fotol on pohlamahlaga tehtud odrajahuvaht.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl vett

100 g suhkrut

2 dl õunamahla või jõhvikamahla või punasesõstramahla

120 g rukkijahu või odrajahu

Valmistamine

Sega vesi ja suhkur ning keeda, kuni suhkur on sulanud. Sega juurde mahl.

Siis sõrista juurde rukki- või odrajahu, putru hoolega vispliga kloppides. Keeda tasasel tulel pidevalt segades 5-10 minutit, kuni puder pakseneb. 

Lase jahtuda, siis klopi kohevaks. Paku näiteks magustoidupokaalides või kaussides, peale vala piima. 

Proovi ka neid maitsvaid desserte:

Pildi tegi Pille. 

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 18.03.2008 13:29

Rukkijahu soovitan panna külma vette ja siis pidevalt segades kuumutada. Kuuma vette panemisel on klimbid garanteeritud!

Liina
postitatud 10.04.2010 21:01

Väga maitsev sai. Klimpe minul küll ei tulnud, vispeldasin samal ajal kui rukkijahu lisasin. Suhkrut lisasin ka natuke vähem ja sai minu jaoks piisavalt magus.

Pille
postitatud 02.11.2015 10:43

Liina saadetud rukkivahufoto:

Annemai
postitatud 12.04.2013 12:55

Kunagi sai rukkijahuvahtu tehtud klimpide vältimiseks nii, et rukkijahu sai vähese õunamahlaga läbi segatud :o)

Irene
postitatud 17.09.2013 21:12

Väga hea retsept! Kasutasin õunamahla asemel vedelamapoolset ploomimoosi. Suhkrut seetõttu ei lisanud, kuna moos oli juba magus. Siinsete õpetuste järgi segasin rukkijahu eelnevalt vähese külma veega ja jahu potti lisades vispeldasin ka. Ühtegi tükki ei tulnud. Tervele perele meeldis!

Vike
postitatud 02.11.2015 10:30

Väga mõnus odrajahuvaht ja eriti hea, et kiirelt valmis saab :)

Lauri
postitatud 26.03.2016 08:37

Lisasin veel ühe viilu sidruni mahla, siis lisandus üks kena hele maitsenoot juurde :)