Kreemjas mereannihautis

Kiiresti valmiv lihtne mereanniroog.
Nami-Nami soovitab kasutada Marine külmutatud mereandide kokteili.

Kogus
kolmele-neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 hakitud sibul

2 hakitud sellerivart

1 hakitud küüslauguküüs

175 ml kuiva valget veini

3 dl kanapuljongit

1 sl maisitärklist + 1 sl külma vett

400-500 g külmutatud mereannisegu

väike punt värsket tilli

5 sl crème fraîche'i

Serveerimiseks:

küüslaugusaia

Valmistamine

Tõsta mereannisegu eelmisel õhtul sügavkülmast külmkappi sulama. 

Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa sibul ja varsseller ning prae tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on pehme. Ära pruunista!

Lisa küüslauk ja prae veel minut aega. Lisa vein ja kuumuta tugeval tulel, kuni vein on aurustunud.

Lisa puljong ning maisitärklisesegu ning kuumuta 5-10 minutit, kuni kaste on paksenenud. Sega tihti. 

Maitsesta, lisa  sulatatud-nõrutatud mereannisegu ja enamus hakitud tillist. Kuumuta paar minutit, kuni mereannisegu on korralikult läbi kuumenenud. Sega juurde crème fraîche.

Serveeri küüslauguleivaga ja puista hautisele peale ülejäänud till.

Nipid ja soovitused:

  • Tilli asemel võib proovida nt basiilikut. 
  • Toekama roa jaoks võid lisada tükeldatud valget kala või näiteks lõhefileed. 
  • Köögiviljadest võib soovi korral lisada rohelisi ube, suhkruherneid (mangetout) või keedetud varajasi kartuleid. 

Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt (Creamy seafood stew). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kristjan
postitatud 09.01.2018 10:12

See oli väga maitsev!