50 g värsket pärmi
2 muna
2 dl leiget piima
600 g nisujahu
100 g võid
näputäis soola
Täidis:100 g pehmet võid
2 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl kakaopulbrit
Vaap:100 g võid
2 tl kakaopulbrit
2 dl suhkrut või tuhksuhkrut
1-2 sl sooja piima või vett
Valmista tainas. Lahusta pärm käesoojas piimas. Klopi juurde munad, lisa jahu ja siis jahtunud sulavõi. Sõtku, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi kerkima.
Valmista täidis. Pane tükeldatud või, suhkur, kakao ja kaneel väikesesse potti. Kuumuta segades, kuni kõik komponendid on sulanud. Lase jahtuda.
Võta tainas külmkapist välja, kummuta kergelt jahusele lauale. Rulli ristkülikuks, määri peale täidis. Keera tihedasti rulli pikemast küljest, siis lõika pikuti pooleks. Põimi nüüd kringliks, nii et "lahtilõigatud" pooled jääksid peale.
Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni kringel on küps.
Võõba jaoks sega kõik ained väikeses potis omavahel, lase veidi jahtuda, siis kalla veidi jahtunud kringlile.
kringel on väga hea kuid jahu kogus tundub olema liiga suur!!
Jube hea ja lihtne kringel :) Ma ka teen seda, aga ma ei võõbata, vaid niristan lihtsalt pruuni suhkru(karamell)siirupiga üle. Glasuuri tegin täiskoguse, see voolas mõnusalt kringlisse sisse. Aga muidu, ei midagi erilist, natuke liiga kuivaks jäi ja kihid kippusid lagunema. Pille, teine rootsi kringeli retsept ka siin, milles ainult pärmi kogus erinev?! Huvitav, kas jääb mingi tundav erinevus?
Mis temperatuuri juures peab küpsetama ja kui kaua?
Aga retseptis on ju kirjas
Nami-Namis on palju paremaid kringliretsepte, aga jah, lihtne teha ja kui kohe süüa, siis üldse mitte halb.
PS Tegin šokolaadivõõbata tütre soovil, kaunistasin vaid tuhksuhkruga.
Lemmik Lemmik Lemmik retsept, teen tellimustööna seda juba :)
Tuli kringli isu, nii hea :)
Väga hea retsept... lihtne teha ja tulemus hea... olen sellest nüüd sõltuvuses!
Tegin ka eile just.
Kiirkringel
Külmkapis kiiresti kergitatud magusapoolne kringel, vanakooli värk :)