Riisisuflee pähklite ja õuntega

Ryzovy Nakup

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 dl piima

1 dl võid

1 dl suhkrut

2 dl riisi

3 muna

1 tl riivitud sidrunikoort

1 tl vanillisuhkrut

0.75 dl hakitud pähkleid

3 kooritud ja tükeldatud õuna

Valmistamine

Aja piim keema. Lisa 0,5 dl võid, 0,5 dl suhkrut ja riis. Keeda riis pehmeks (umbes 15 minutit). Jahuta.

Vahusta ülejäänud või suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munakollased.

Lisa sidrunikoor, vanillsuhkur, pähklid ja keedetud riis.Sega ettevaatlikult juurde vahustatud munavalged.

Vala pool segust võitatud sufleevormi. Laota peale õunatükid ja kata ülejäänud seguga.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund.

Loe veel:

Retsept on Joza Brizova raamatust "Czechoslovak Cookbook" 1965. Pildi tegi LIISI107.

LISA KOMMENTAAR

Liisi107
postitatud 21.01.2010 13:50

Katsetasin riisisufleed, kasutades õunte asemel rabarberit. Väga maitsev - hapukas rabarber sobib hästi magusa sufleega.