Ryzovy Nakup
6 dl piima
1 dl võid
1 dl suhkrut
2 dl riisi
3 muna
1 tl riivitud sidrunikoort
1 tl vanillisuhkrut
0.75 dl hakitud pähkleid
3 kooritud ja tükeldatud õuna
Aja piim keema. Lisa 0,5 dl võid, 0,5 dl suhkrut ja riis. Keeda riis pehmeks (umbes 15 minutit). Jahuta.
Vahusta ülejäänud või suhkruga, lisa vahustades ükshaaval munakollased.
Lisa sidrunikoor, vanillsuhkur, pähklid ja keedetud riis.Sega ettevaatlikult juurde vahustatud munavalged.
Vala pool segust võitatud sufleevormi. Laota peale õunatükid ja kata ülejäänud seguga.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund.
Retsept on Joza Brizova raamatust "Czechoslovak Cookbook" 1965. Pildi tegi LIISI107.
Katsetasin riisisufleed, kasutades õunte asemel rabarberit. Väga maitsev - hapukas rabarber sobib hästi magusa sufleega.
Riisisuflee pähklite ja õuntega
Ryzovy Nakup