Pese ja tükelda rabarber*, pane koos suhkru ja veega potti. Kuumuta keemiseni, keeda 7-8 minutit, kuni rabarbritükid on pehmed.
Sõrista segades juurde manna ja keeda aeg-ajalt segades, kuni manna on paisunud (umbes 10-12 minutit).
Maitsesta riivitud sidrunikoore või vanilliga. Lase jahtuda (u 40 C) ning vahusta seejärel tihedaks kohevaks vahuks.
Söö rõõsa piima või koorega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
See on üks võimatult hea vaht. Ülihea!
Minu jaoks liiga hapu
Pane suhkurt rohkem.loogiline ju!
Just täpselt
Kasutasin täisteramannat ja külmutatud rabarberit, ülihea!
Kuna peres on maiasmokad, panin 3dl suhkurt. Nüüd oli hapuka noodiga magus magustoit. Väga hea!
Mul kees rabarber suhteliselt paksuks pudruks ja kui manna lisasin, pidin ka vett juurde panema. Meie pere jaoks algretsept ka liiga hapu, seega lisasin suhkrut. Lõpuks veel ka suure supilusikatäie mett :)
Proovisin ka seda teha, vett läheb küll vähemalt 2korda nii palju ????
Väga hea tuli! Super!
Ja
Tekkis küsimus: kas rukkijahuga ka annab teha?
Jaaaaaaa
Imeline! Sõime mandlipiimaga!
Tegin just ükspäev mahlast järgi jäänud rabarberitest mannavahtu, imeline maitse!
nammi
Rabarbri-mannavaht
Rabarbritest annab teha ka klassikalist mannavahtu. Kui kasutad noori, punasekoorelisi võrseid, siis saad kena roosa vahu.