Tavalise seaprae asemel võib mõnikord pakkuda hoopis talviste köögiviljadega küpsetatud punast kala - pidulik, lihtne ja maitsev. Mädarõika ja ürtidega maitsestatud toorjuust, mis on kala sisse ja peale peidetud, teeb roa veelgi toitvamaks.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Koori köögiviljad, lõika peenikesteks kangideks. Määri suurem ahjuvorm õli või võiga. Pane köögiviljad vormi, maitsesta soola-pipraga ning vala peale kuum puljong. Küpseta umbes 20-25 minutit.
Lõika kalafilee neljaks ühesuuruseks tükiks, siis tee iga fileetüki sisse sisselõige. Sega täidise jaoks toorjuust, mädarõigas ja ürdid, maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Jaota täidis kalafileede sisselõigetesse.
Võta ahjuvorm välja, aseta täidetud kalafileed köögiviljadele. Küpseta veel umbes 15 minutit, olenevalt kalafileede paksusest.
Serveerimisel puista peale veel maitserohelist.
Foto tegi Andres Teiss. Nami-Nami retsept ilmus ka 2011. a. Selveri Jõululehes.
Talvine ahjulõhe köögiviljadega
Tavalise seaprae asemel võib mõnikord pakkuda hoopis talviste köögiviljadega küpsetatud punast kala - pidulik, lihtne ja maitsev. Mädarõika ja ürtidega maitsestatud toorjuust, mis on kala sisse ja peale peidetud, teeb roa veelgi toitvamaks.