Singi-juustusarved

Lihtsad singi-juustutäidisega pärmitainast pirukad. Tainas ei sisalda muna ega piima.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

5 dl vett

1 pakk kuivpärmi (11-12 g)

2 tl soola

0,5 dl õli

800 g nisujahu (veidi üle 13 dl)

Täidis:

150-200 g hakitud sinki

150-200 g riivitud juustu

1 tl kuivatatud basiilikut

Määrimiseks:

muna

Peale:

seesamiseemneid

Valmistamine

Kuumuta vesi 42˚C. Sega kuivpärm jahuga.

Lisa vette sool, osa jahusegust ja õli. Sõtku vähehaaval juurde ülejäänud jahusegu.

(Kui segad taina suure miksriga, siis sega tainakausis jahu, sool, kuivpärm, siis lisa vesi ja õli ning sega tainas ühtlaseks.)

Lase puhta rätiku all soojas umbes pool tundi kerkida.

Sega kausis riivitud juust, peenelt hakitud sink ning kuivatatud basiilik.

Jaota kerkinud tainas kolmeks (a ca 430 g) ja rulli jahusel laual umbes Ø 30 cm ketasteks. Lõika need rullnoaga kaheksaks sektoriks.

Aseta iga sektori laiemasse otsa korralik supilusikatäis täidist. Keera sarvekesed rulli (peale esimist keeramist suru servad kergelt kinni - vt fotot - siis ei valgu tainas küpsemise ajal välja), lase ahjuplaadil rätiku all kerkida.

Määri pealt munaga, puista peale seesamiseemned. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 12 minutit, kuni sarvesaiad on kaunilt kuldsed.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome K-Market veebilehelt (Täytetyt juustosarvet). Mina kasutasin tainavedelikuna sõirateost üle jäänud vadakut.

LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 04.03.2011 16:46

Üllatav oli see, et head pärmitainast saab teha ka ilma piima ja võita. Tainas kerkis hästi ja välja tulid suurepärased sarvekesed.

Pille
postitatud 31.07.2025 09:17

Kairiti tehtud pilt ka:

Jaanikaant
postitatud 21.06.2011 22:41

Need on ühed lihtsad ja maitsvad einesaiad, mille täidises võib lisaks juustule kasutada ka sinki. Lastele meeldivad väga ja eriti maitsvad on soojalt koos külma piimaga.