5 dl vett
1 pakk kuivpärmi (11-12 g)
2 tl soola
0,5 dl õli
800 g nisujahu (veidi üle 13 dl)
Täidis:150-200 g hakitud sinki
150-200 g riivitud juustu
1 tl kuivatatud basiilikut
Määrimiseks: Peale:Kuumuta vesi 42˚C. Sega kuivpärm jahuga.
Lisa vette sool, osa jahusegust ja õli. Sõtku vähehaaval juurde ülejäänud jahusegu.
(Kui segad taina suure miksriga, siis sega tainakausis jahu, sool, kuivpärm, siis lisa vesi ja õli ning sega tainas ühtlaseks.)
Lase puhta rätiku all soojas umbes pool tundi kerkida.
Sega kausis riivitud juust, peenelt hakitud sink ning kuivatatud basiilik.
Jaota kerkinud tainas kolmeks (a ca 430 g) ja rulli jahusel laual umbes Ø 30 cm ketasteks. Lõika need rullnoaga kaheksaks sektoriks.
Aseta iga sektori laiemasse otsa korralik supilusikatäis täidist. Keera sarvekesed rulli (peale esimist keeramist suru servad kergelt kinni - vt fotot - siis ei valgu tainas küpsemise ajal välja), lase ahjuplaadil rätiku all kerkida.
Määri pealt munaga, puista peale seesamiseemned. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 12 minutit, kuni sarvesaiad on kaunilt kuldsed.
Retsept on mugandatud Soome K-Market veebilehelt (Täytetyt juustosarvet). Mina kasutasin tainavedelikuna sõirateost üle jäänud vadakut.
Üllatav oli see, et head pärmitainast saab teha ka ilma piima ja võita. Tainas kerkis hästi ja välja tulid suurepärased sarvekesed.
Need on ühed lihtsad ja maitsvad einesaiad, mille täidises võib lisaks juustule kasutada ka sinki. Lastele meeldivad väga ja eriti maitsvad on soojalt koos külma piimaga.
Singi-juustusarved
Lihtsad singi-juustutäidisega pärmitainast pirukad. Tainas ei sisalda muna ega piima.