4 sl magedat võid
1 hakitud sibul
1.25 dl ehk umbes 30 g kuivatatud puravikke (porcini)
4 sl hakitud varssellerit
6 hakitud küüslauguküünt
1.5 dl Martini/Rossi vermutit või kuiva valget veini
2 oksa peterselli
6 tera musta pipart
6-8 dl veiselihapuljongit
1 tl Worcesteri kastet
1.25 dl 35% rõõska koort
Leota esmalt kuivatatud puravikke 30 minutit külmas vees. Kurna ja tükelda.
Sulata või suures potis, lisa sibul, puravikutükid, seller, küüslauk, loorberileht ja petersellioksad. Hauta 10 minutit keskmisel tulel aeg-ajalt segades.
Lisa vermut ja hauta veel 5 minutit.
Eemalda pott tulelt. Vala tasakesi juurde puljong ja Worcesteri kaste. Kuumuta keemiseni, seejärel alanda kuumust ja hauta umbes 50 minutit, kaas pooleldi potil.
Kurna supp läbi sõela. Suru ka seened läbi sõela. Aedviljad (seller jt) viska minema.
Pane supp uuesti potti ja kuumuta läbi.
Lisa juurde rõõsk koor, kuumuta, aga ära enam keeda!
Jaota supp supikaussidesse, igale supile aseta ettevaatlikult õhuke laimi- või sidruniviil.
Algselt internetiavarustest pärit retsept (Cream of Porcini Mushroom Soup), siinkohal mugandatud kasutaja Manni juhtnööride järgi. Juuresoleva foto saatis samuti kasutaja Mann.
Hää maitsega supp tuleb. Puljongit tuleb aga panna nii 6-8 dl. 3 dl ei saanud miskit. Kui suppi kurnasin, siis võtsin lehelised välja ja lihtsalt püreestasin. Puravikud panin ennem ka vette seisma vanast harjumusest.
Tegin ka seda suppi ja ausalt öeldes olid ootused kõrged aga tulemus... eee... imelik. Kasutasin valget veini ja võibolla oli probleem selles - jäi kuidagi hapuvõitu.
Kreemjas puravikusupp
Kreemjat puravikusuppi võib serveerida nii kuumalt kui külmalt.