Röstitud kõrvitsa ja paprika püreesupp

Väga maitseküllane supp, kus köögiviljad esmalt ahjus röstitakse ja siis lihtsalt püreestatakse koos puljongiga.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600-700 g kõrvitsat - nt

Hokkaido kõrvitsat või keegelkõrvitsat

2 punast paprikat

2 punast sibulat

3-4 koorimata küüslauguküünt

3 sl rapsiõli või oliiviõli

1 sl jahvatatud koriandriseemneid

2 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 l köögiviljapuljongit

2-3 tl harissa pastat või tšillimoosi või adžikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Eemalda kõrvitsalt säsi ja seemned, vajadusel koori. Lõika kõrvitsa ampsusuurusteks tükkideks. Eemalda paprikatelt seemned, lõika tükkideks. Koori sibulad, lõika sektoriteks. Küüslauguküüsi ära veel koori!

Pane kõik köögiviljad sobiva suurusega ahjuvormi, puista peale koriander ja vürtsköömned ning maitesta soola-pipraga. Nirista peale õli, sega kõik kergelt läbi.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, vahepeal köögivilju 1-2 korda segades, kuni köögiviljad on pehmed ja kergelt karamelliseeruma hakkavad. 

Võta ahjust välja, pane kõik potti. Eemalda küüslauguküüntelt koor. Lisa osa puljongist ja surista saumikseriga ühtlaseks. Siis lisa ülejäänud puljong ning keeda suppi 5-6 minutit. 

Maitsesta tšilliga (kasuta harissat, adžikat, tšillimoosi või muud sobivat), vajadusel lisa veel ka soola-pipart. 

Loe veel:

Idee siit.

LISA KOMMENTAAR