600-700 g kõrvitsat - nt
Hokkaido kõrvitsat või keegelkõrvitsat
2 punast paprikat
2 punast sibulat
3-4 koorimata küüslauguküünt
1 sl jahvatatud koriandriseemneid
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 l köögiviljapuljongit
2-3 tl harissa pastat või tšillimoosi või adžikat
soola ja musta pipart
Eemalda kõrvitsalt säsi ja seemned, vajadusel koori. Lõika kõrvitsa ampsusuurusteks tükkideks. Eemalda paprikatelt seemned, lõika tükkideks. Koori sibulad, lõika sektoriteks. Küüslauguküüsi ära veel koori!
Pane kõik köögiviljad sobiva suurusega ahjuvormi, puista peale koriander ja vürtsköömned ning maitesta soola-pipraga. Nirista peale õli, sega kõik kergelt läbi.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, vahepeal köögivilju 1-2 korda segades, kuni köögiviljad on pehmed ja kergelt karamelliseeruma hakkavad.
Võta ahjust välja, pane kõik potti. Eemalda küüslauguküüntelt koor. Lisa osa puljongist ja surista saumikseriga ühtlaseks. Siis lisa ülejäänud puljong ning keeda suppi 5-6 minutit.
Maitsesta tšilliga (kasuta harissat, adžikat, tšillimoosi või muud sobivat), vajadusel lisa veel ka soola-pipart.
Idee siit.
Röstitud kõrvitsa ja paprika püreesupp
Väga maitseküllane supp, kus köögiviljad esmalt ahjus röstitakse ja siis lihtsalt püreestatakse koos puljongiga.