6 kartulit
vett
2 suvikõrvitsat (u 2 x 300 g)
2 sl nisujahu
2 muna
0.5 tl aroomisoola
hakitud tilli
Praadimiseks:Koori ja tükelda kartulid. Lisa veidi soola ja vett ning keeda pehmeks.
Vala vesi ära ning suru kartulid potipõhjas katki.
Koori ja riivi porgandid, lisa kartulipudrule.
Lisa riivitud suvikõrvits.
Lisa jahu, munad ja maitseained. Sega ühtlaseks ja vormi kotlettideks.
Prae kotletid mõlemalt poolt kuldseks (3-4 minutit).
Retsept ilmus soome ajakirjas Kotiliesi (17/1999, Kurpitsapihvit). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Selle retsepti juures soovitan kasutada 3 muna. Lisaks mõjub valmis segule hästi, kui ta saab enne praadimist natuke aega seista, siis maitsed ühtlustuvad ja praadimisel püsib paremini koos. Ma ei kasutanud valget pipart, aga mingeid maitseained nõuab see segu kindlasti, muidu on liiga pläss. Mina asendasin retseptis toodud maitseained salvei ja kollajuurega.
Täitsa maitsvad kotletid. Natuke liiga pehmed jäid, isegi kolme spl jahuga. Järgmine kord panen riivitud suvikõrvitsa korraks soolasesse vette seisma ja siis pigistan üleliigse vee välja. Jäävad väheke tugevamad. Soola läks ka tiba rohkem, kui retseptis öeldud.
Ma soovitan samuti riivida kabatšokk ja seejärel lasta sellel seista et vesi välja valada. Mul polnud porgandit ja lisasin ainult 1 muna kuid jahu läks mul palju rohkem, lisasin silma järgi et jääks paksem mass. Maitseainena lisasin värsket/rohelist koriandrit ning küüslauku.
Väga head! Kindlasti teen veel, hea argipäevaroog. Tegin nagu soovitustes kirjas oli kolme muna ja kolme spl jahuga. Lisasin veel 2 küünt küüslauku ja ohtralt värsket peterselli.
Kartuli-suvikõrvitsakotletid
Serveeri suvikõrvitsakotlette näiteks peekoni või suitsusingiga.