Suvikõrvitsapirukas

Siin pirukas on suvikõrvits lausa kahel moel - riivitult täidise sees ja viiludena piruka peal.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2.5 dl nisujahu

150 g margariini

0.25 tl soola

1 tl vett

Täidis:

2 dl hapukoort

2 tk muna

1 dl riivitud juustu

200 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed või punet

1 tk väikest porrut

musta pipart

200 g viilutatud suvikõrvitsat pealepanemiseks

Valmistamine

Valmista muretainas, hoia seda 30 minutit külmikus. Vooderda tainaga pirukavorm ja eelküpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.
Sega täidiseained ja vala küpsetatud tainale. Laota peale suvikõrvitsaviilud.
Küpseta veel 20 minutit, kuni täidis on hüübinud ja tainaservad kuldpruunid.

Retsept on Soome ajakirjast Gloria (6/1990, Kesäpiirakka). Juuresolevad pildid saatis kasutaja Tullia.
LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 06.08.2008 23:07

Väa maitsev pirukas nii soojalt, kui külmalt. Lisasin ka mõned koduse suitsusingi tükikesed.