Kuulus itaalia juusturoog 'Mozzarella in carrozza', mis meenutab veidi meie juustušnitslit.
150 g mozzarella juustu
8 viilu röstsaia
1 tl kuivatatud punet
2 muna
2 sl piima
2 sl nisujahu
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
Eemalda röstisaiadelt koorikud.
Lõika mozzarella viiludeks, aseta neljale saiaviilule. Tõsta peale ülejäänud saiaviilud.
Klopi munad piimaga lahti.
Sõelu võileibade mõlemale küljele jahu, lao need üksteise kõrvale servaga anumasse ja kalla üle munapiimaga.
Keera veidi aja pärast teine külg. Vajuta saiade servad tugevasti juustu ümber kokku.
Kuumuta laias madalas keedunõus ümbes 5 cm paksune õlikiht. Friti võileivad mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks.
Tõsta köögipaberile nõrguma ja serveeri kohe. Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (September 2000)
Frititud mozzarella
Kuulus itaalia juusturoog 'Mozzarella in carrozza', mis meenutab veidi meie juustušnitslit.