Frititud mozzarella

Kuulus itaalia juusturoog 'Mozzarella in carrozza', mis meenutab veidi meie juustušnitslit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g mozzarella juustu

8 viilu röstsaia

1 tl kuivatatud punet

2 muna

2 sl piima

2 sl nisujahu

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Eemalda röstisaiadelt koorikud.

Lõika mozzarella viiludeks, aseta neljale saiaviilule. Tõsta peale ülejäänud saiaviilud.

Klopi munad piimaga lahti.

Sõelu võileibade mõlemale küljele jahu, lao need üksteise kõrvale servaga anumasse ja kalla üle munapiimaga.

Keera veidi aja pärast teine külg. Vajuta saiade servad tugevasti juustu ümber kokku.

Kuumuta laias madalas keedunõus ümbes 5 cm paksune õlikiht. Friti võileivad mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks.

Tõsta köögipaberile nõrguma ja serveeri kohe.

Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (September 2000)

LISA KOMMENTAAR