Tordipõhi

Mitte päris klassikaline biskviitpõhi, aga kerge ja õhuline. Sobib 24-26 cm vormi jaoks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

1.5 dl suhkrut

1 dl nisujahu

1 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. 

Lisa ettevaatlikult omavahel segatud kuivained. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni tordipõhi on läbi küpsenud ja pealt helekollane.

Kummuta jahtunud tordipõhi vormist välja ja lõika kaheks kihiks.

Pildi tegi Kaare (Virk Vispel). Loe ka Kaare väga põnevat lugu siinsamas Nami-Namis sellest, kuidas ta erinevaid biskviidiküpsetamise viise katsetas: Parim viis biskviidi valmistamiseks

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 16.04.2010 22:03

panin 0,5 tl küpsetuspulbrit ja sellest piisas minu meelest.

pj
postitatud 26.02.2011 15:47

kas selle tordipõhja retsept natuke valesti pole tehtud ? kas kartulitärklisega natuke üle pole pingutatud ? proovisin seda teha ja tordipõhi kasvas umbes 15 cm kõrguseks.

Pille @ Nami-Nami
postitatud 26.02.2011 18:13

Mina olen aastaid oma tordipõhjad selle retsepti järgi teinud ja 15 cm kõrgune pole küll ükski olnud :O Vormid on mul kas 24 või 26 cm läbimõõduga ja täitsa tavalised umbes 5 cm kõrgused tordipõhjad tulevad.

Ülle
postitatud 20.02.2022 18:55

ok.

mann
postitatud 14.04.2013 18:51

Ja see on probleem, kui kasvad 15 cm kõrguseks ? :D Ma annaks kõik et leida retsept millega põhi nii suureks kasvab :D

kerli
postitatud 21.01.2016 10:54

;o)

Elina
postitatud 30.01.2016 11:42

Enne vahustamist hoian mune toasoojas 1 tund,siis vahustasin eraldi munavalge ja munakollase suhkruga kohevaks vahuks.Segasin ettevaatlikult kokku ja sõelaga lisan kuivained tasa sisse.Vaieldamatult töökindel retsept,minu lemmik-)))))

Kadri
postitatud 03.09.2016 11:06

Teen täna esimest korda selle retsepti järgi, esialgu paistab ilus asi tulema. Kerkib ilusti, lõhnab kah hästi. </br>Üldiselt on sarnased retseptid lollikindlad kui kõike õigesti teha, ma olen varasemalt teinud kolme munaga kuid muud koostisosad olid samad nagu siin ja erilist vahet tegelikult ei ole va see, et hetkel nelja munaga kerkib palju rohkem. :)</br> Jammmm</br>

Sirli
postitatud 09.03.2017 20:11

Kas kartulitarklise asemel maisitarklis sobib?

Pille
postitatud 09.03.2017 21:50

Põhimõtteliselt küll, Sirli.

Mia
postitatud 07.04.2017 21:45

Hea lollikindel retsept. Ma lugesin enne selle katsetustejada läbi ja tegin vahustatud munavalge+vahustamata munakollase meetodil, lisaks panen munavalgele vahustamise algul sutsukese soola.

Grete
postitatud 31.03.2019 15:43

Kui põhi on küps kas siis tuleb kohe ahjust välja võtta ja põhi alusele ümber keerata, et ta kokku ei vajuks?

Jou jou
postitatud 05.09.2020 13:50

Jou jube hea retsept.

Aino
postitatud 21.11.2022 14:41

Kas küpsetada ilma pöördõhuta?

Mind scammati.
postitatud 29.08.2023 16:07

Ei toiminud. Väga nõme. Mingi loll pannkook. Kavatsesin teha oma vanematele hõbepulma puhul aga näe mis jama tuli hoopis. Hea, et ma kohe mõtlesin et sus retsept ja ühte teist kooki ka tegin. Muidu oleks kohe suur fail.

Pille
postitatud 29.08.2023 17:31

Kurb muidugi, et tordipõhi välja ei tulnud, aga alati ei ole süüdi retsept, ausalt.

Preili Biskviit
postitatud 18.10.2023 09:07

Milline kogus tuleb antud biskviidi retseptist? Soov on teha kahekordset torti ning oleks vaja selgust nende kihtide arvu osas.

Pille
postitatud 18.10.2023 11:12

Preili biskviit, neljast munast saad täitsa tavalise tordipõhja (24 cm vormis), mille saab edukalt kaheks või kolmeks kihiks lõigata. SOovitame biskviidi eelmisel päeval küpsetada, siis saab ilusamad kihid lõigata.