4 muna
1.5 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks.
Lisa ettevaatlikult omavahel segatud kuivained. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi.
Küpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni tordipõhi on läbi küpsenud ja pealt helekollane.
Kummuta jahtunud tordipõhi vormist välja ja lõika kaheks kihiks.
Pildi tegi Kaare (Virk Vispel). Loe ka Kaare väga põnevat lugu siinsamas Nami-Namis sellest, kuidas ta erinevaid biskviidiküpsetamise viise katsetas: Parim viis biskviidi valmistamiseks
panin 0,5 tl küpsetuspulbrit ja sellest piisas minu meelest.
kas selle tordipõhja retsept natuke valesti pole tehtud ? kas kartulitärklisega natuke üle pole pingutatud ? proovisin seda teha ja tordipõhi kasvas umbes 15 cm kõrguseks.
Mina olen aastaid oma tordipõhjad selle retsepti järgi teinud ja 15 cm kõrgune pole küll ükski olnud :O Vormid on mul kas 24 või 26 cm läbimõõduga ja täitsa tavalised umbes 5 cm kõrgused tordipõhjad tulevad.
ok.
Ja see on probleem, kui kasvad 15 cm kõrguseks ? :D Ma annaks kõik et leida retsept millega põhi nii suureks kasvab :D
;o)
Enne vahustamist hoian mune toasoojas 1 tund,siis vahustasin eraldi munavalge ja munakollase suhkruga kohevaks vahuks.Segasin ettevaatlikult kokku ja sõelaga lisan kuivained tasa sisse.Vaieldamatult töökindel retsept,minu lemmik-)))))
Teen täna esimest korda selle retsepti järgi, esialgu paistab ilus asi tulema. Kerkib ilusti, lõhnab kah hästi. </br>Üldiselt on sarnased retseptid lollikindlad kui kõike õigesti teha, ma olen varasemalt teinud kolme munaga kuid muud koostisosad olid samad nagu siin ja erilist vahet tegelikult ei ole va see, et hetkel nelja munaga kerkib palju rohkem. :)</br> Jammmm</br>
Kas kartulitarklise asemel maisitarklis sobib?
Põhimõtteliselt küll, Sirli.
Hea lollikindel retsept. Ma lugesin enne selle katsetustejada läbi ja tegin vahustatud munavalge+vahustamata munakollase meetodil, lisaks panen munavalgele vahustamise algul sutsukese soola.
Kui põhi on küps kas siis tuleb kohe ahjust välja võtta ja põhi alusele ümber keerata, et ta kokku ei vajuks?
Jou jube hea retsept.
Kas küpsetada ilma pöördõhuta?
Ei toiminud. Väga nõme. Mingi loll pannkook. Kavatsesin teha oma vanematele hõbepulma puhul aga näe mis jama tuli hoopis. Hea, et ma kohe mõtlesin et sus retsept ja ühte teist kooki ka tegin. Muidu oleks kohe suur fail.
Kurb muidugi, et tordipõhi välja ei tulnud, aga alati ei ole süüdi retsept, ausalt.
Milline kogus tuleb antud biskviidi retseptist? Soov on teha kahekordset torti ning oleks vaja selgust nende kihtide arvu osas.
Preili biskviit, neljast munast saad täitsa tavalise tordipõhja (24 cm vormis), mille saab edukalt kaheks või kolmeks kihiks lõigata. SOovitame biskviidi eelmisel päeval küpsetada, siis saab ilusamad kihid lõigata.
Tordipõhi
Mitte päris klassikaline biskviitpõhi, aga kerge ja õhuline. Sobib 24-26 cm vormi jaoks.