Praetud suvikõrvitsa- või kabatšokiviilud

Lihtne ja üsna traditsiooniline viis suvikõrvitsaliste, eriti kabatšoki, valmistamiseks. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kobedam suvikõrvits või saledam kabatšokk

1 muna

1 dl nisujahu

1 dl piima või heledat õlut

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Lõika suvikõrvits umbes 0,5-1 cm paksusteks viiludeks. 

Klopi kausis muna, piim/õlu ja jahu ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga. (Soovi korral võid lisada veel mingit meelepärast maitseainesegu). 

Kasta suvikõrvitsaviilud taina sisse, siis prae mõõdukalt kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks. 

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta kasuta vett, õlut või laktoosivaba piima.
  • Kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta piima asemel vett või õlut. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Akaatsia
postitatud 09.08.2013 03:15

see retsept aastaid meie pere lemmik. Sobib söömiseks soojalt koos hapukoorega ja külmalt võileivakatteks

Silver
postitatud 21.08.2013 15:25

Ma proovisin niisama, ilma paneerimata praadida ja minuarust siis suvikõrvits palju maitsvam.

Ulle V @ FB
postitatud 12.09.2013 08:10

ülikooli ühikas vene poisid tegid neid ..... sellest ajast peale ka minu lemmik

Maie R @ FB
postitatud 12.09.2013 08:10

Meie ka pere lemmikud. Ma teen igapäev. Nämm-nämm

Marju L @ FB
postitatud 12.09.2013 08:11

Meie lemmikud ka :) Kusjuures need sobivad ja maitsevad juba päris pisikestele inimestele!

Kaidi K @ FB
postitatud 12.09.2013 08:11

Imehead, proovitud, maitstud!!!!

Ljubov N @ FB
postitatud 12.09.2013 09:15

mina praen veel tomatit ja paprikat, küüslaugu panen toorelt veel maitserohelist ka, panen kihiti, lasen veidi seista.

Julia Manzerova
postitatud 25.06.2016 21:44

Looks wonderful!

Age Kasela
postitatud 25.07.2016 21:09

Tõsiselt head :)

Kersti Tuulik
postitatud 26.07.2016 09:31

Meil olid eile menüüs. Nii head :-)

Katrin Laikoja
postitatud 26.07.2016 13:51

Ja miks mina olen aastakümneid ikka jahus veeretanud ja siis munas solgutanud, et sama tulemus saada??? :)

ampsampsamps
postitatud 29.07.2016 21:02

Õlletainas on lihtsalt suurepärane. :) Järgmisel korral lasen kõrvitsast siiski enne soolaga vee välja, on rohkem minu maitse järgi.

Maris
postitatud 29.06.2018 19:42

Asendasin pool jahu toortatrajahuga, väga maitsev!

Calvin
postitatud 18.08.2018 23:03

Ma söön siis kui ta kasvab siis ma söön kasvu peale kohe koos koortega eks midagi ei lähe raisku

Tiia Soo
postitatud 04.08.2020 20:05

Meie peres vàga armastatud roog!

Kädy Helstein
postitatud 05.08.2020 17:57

Ääretule maitsev amps. Võiks nõrkemiseni süüa. Muidugi ei tohiks suvikõrvits juba üle kasvanud olla.