1 kg kõrvitsat (puhastatud kaal)
500 g suhkrut
2 apelsini
1 sidrun
1.5 tl purustatud roseepipart
Koori kõrvits, lõika tükkideks. Kuumuta suhkur ja kõrvitsatükid potis tasakesi keemiseni, sega pidevalt. Hauta tasasel tulel 50-60 minutit, sega aeg-ajalt.
Koori sidrun, pese apelsin hoolega, aga ära apelsini koori. Lõika tsitruselised õhukesteks viiludeks ja seejärel lõika viilud kaheksaks tükiks. Lisa kõrvitsale ka roseepipraterad. Keeda tasakesi veel 10 minutit.
Jaota kuum hoidis steriliseeritud purkidesse, kaaneta kohe.
Allikas: raamat "Vürtsid toidus" (Sinisukk, 2005) Ilse toidublogi kaudu. Pildi tegi samuti ILSU.
Ma olen seda raamatu järgi korduvalt teinud ja see on üks mu absoluutseid lemmikmoose! :)
Väga mõnus moos,kuid mina paneksin rohkem roseepipart.Oleks veelgi vingem :) Kohe hakkan uut laari proovima!Külalistele ka meeldis.
Mille juurde seda pakkuda? Sobib see moos pigem liha kõrvale või maiustamiseks?
Mulle meeldib see röstsaial, ja juustuga. Aga võid ju lihaga ka proovida. Näiteks röstitud ciabatta, natuke ricottat ja viiluke prosciuttot ja siis sorts seda moosikest peale:) Mmmmmm ainult mõte juba ajab suu vesiseks ;)
Seda moosi keetsin vist eelmisel hooajal kõige enim :) Super juustuga :)
Nii, just sain valmis! Välja näeb nagu pildil ja maitse on ka päris mõnus, isegi soojast peast :)</br> Natuke vedel on, mis mind pisut häirib, kuid maitse tasakaalustab selle pisidetaili kenasti ära. Lisasin moosisuhkrut ja roseepipart panin 3 tl.</br> Läheb jõulupakkidesse kingituseks ;)
Me just hävitasime ühe Ilse tehtud purgitäie ja kiidame moosi väga-väga!
Roseepipraga kõrvitsamoos
Roosade piprateradega maitsestatud kõrvitsamoos sobib nii pudru peale kui ka juustu kõrvale.