2 sl õli
1 hakitud sibul
1 hakitud küüslauguküüs
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
500 g tomatipüreed ("passata")
1 sl kuivatatud või peotäis värsket basiilikut
1 sl suhkrut
soola ja musta pipart
suur noaotsatäis söögisoodat
3 dl piima
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.
Lisa küüslauk, prae veel minut aega.
Lisa tomatipasta, maitsesta soola-suhkru-pipraga. Lisa tomatid ja basiilik. Keeda suppi tasasel tulel umbes 15 minutit. (Kui kasutad purustatud tomateid, siis siinkohal püreesta supp ühtlaseks).
Sega söögisooda vähese piimaga hoolega ühtlaseks, lisa supipõhjale. Siis sega juurde ülejäänud piim, maitsesta lõplikult ja kuumuta suppi veel mõned minutid.
Serveeri.
Soovi korral riivi peale veidi parmesani, nirista peale basiilikupestot või puista peale krõbedaid peekonitükikesi.
* Tavaliselt valmistatakse kreemjat tomatisuppi rõõsa koorega. Piima kasutades saab samuti maitsva, ent palju kaloritevaesema supi. Sooda lisamine on vajalik, sest muidu läheks piim tomatitest happelises keskkonnas tükki.
Kreemjas tomatisupp
See maitsev ja kerge supp on inspireeritud ühe tuntud tootja purgisupist, mis näiteks Suurbritannias on populaarne lõunasöök :)