Rootsikook ehk vanillikreemiga keeks

Vaniilikreemiga täidetud kuuma veega valmistatud biskviitkook on Rootsis tuntud kui Sverigekaka või pensionärskaka või PRO-kaka, Göteborgi kandis ka kui Åkerredskaka. Koogi võib valmis teha serveerimisele eelneval päeval!

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhi:

3 muna

250 g suhkrut

1 dl keeva vett

180 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

Vanillikreem:

125 g võid

1 dl piima

1 sl vanillisuhkrut või vanillikastmepulbrit

Valmistamine

Valmista esmalt biskviitpõhi. Klopi munad suhkruga kohevaks, kasutades elektrimikseri abi. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel, lisa koos keeva veega muna-suhkruvahule. Sega tainas ühtlaseks, kalla võitatud ja jahuga puistatud 24 cm lahtikäivasse vormi. 

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit. 

Samal ajal valmista kreem. Sulata potis või, sega juurde piim ja vanillisuhkur. Kuumuta keemiseni ning keeda umbes 2 minutit, kuni kreem pakseneb. Lase jahtuda. NB! Kreem ei pea paksenema, ongi selline vedelapoolne. 

Kui tordipõhi on valmis, siis võta see ahjust välja ja lase jahtuda. Lõika kaheks kihiks, määri kreem kahe kihi vahele. Peale sõelu tuhksuhkrut. 

LISA KOMMENTAAR