500 g toasooja pehmet võid
3 dl suhkrut
2 muna
900 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Vahele:300-400 g ploomimarmelaadi või magushapukat õunamarmelaadi
Kohupiimatäidis:800 g paksemat kohupiima
3 muna
2 dl suhkrut
3 sl nisujahu või mannat
80-100 g sulatatud võid
Määrimiseks:lusikatäie veega lahtiklopitud muna
Hõõru või suhkruga kohevaks, siis lisa ükshaaval munad. Sega käsitsi juurde soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sõtku tainas kokku, pane 1-2 tunniks külmkappi.
Jaota tainas kaheks. Rulli üks tainatükk ahjuplaadi suuruselt lahti, küpseta 225-kraadises ahjus kergelt kuldseks. Lase jahtuda.
Jahtunud koogipõhjale määri õhuke kiht moosi, siis kata kohupiimamassiga.
Rulli teine tainatükk samuti ahjuplaadi suuruselt lahti, tõsta kohupiimatäidisele (seda on hea teha nii, et keerad taina ettevaatlikult ümber jahuse tainarulli ja siis rullid koogi kohal uuesti lahti).
Pintselda kook pealt lahtiklopitud munaga, tõmba kahvliga koogile triibud peale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldpruun.
Lase täielikult jahtuda, siis lõika tükkideks.
Internetiavarustest mugandatud retsept. Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Sonera.
Sõpruse kook
Kook on liivatainapõhjal, mis kaetud moosi ja kohupiimatäidisega, peal taas liivatainakiht.