Suitsukalapirukas

Pärmitainaga plaadipirukas, mille täidises võib kasutada nt suitsuräime, -siiga, -turska või -säinast.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

200 g margariini

50 g pärmi

1 tl soola

3 dl piima

500-600 g nisujahu

määrimiseks muna

Suitsukalatäidis:

4 dl puhastatud suitsukala - nt

suitsuräime või -säinast või -turska või -siiga

2 sl võid

2 sl nisujahu

3 dl kohvikoort või vahukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista tainas. Murenda pärm kaussi, lisa sool.

Sulata rasvaine, lisa külm piim ja vala segu pärmi juurde. Sega, kuni segu muutub ühtlaselt vedelaks. Seejärel klopi juurde jahu, kuni saad pehme pudrutaolise taina. Lase pool tundi seista.

Suitsukalatäidise jaoks kuumuta (aga ära pruunista!) jahu paar minutit koos võiga.
Lisa peene nirena rõõsk koor ja keeda segu 3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
Viimasena lisa puhastatud suitsukalatükid.

Laota suurem osa tainast võitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta peale täidis ja kata ülejäänud tainast veeretatud ribadega.

Lase veel 15 minutit kerkida, määri pealt munaga ja küpseta 250-kraadises ahjus 15 minutit, kuni pirukas on kaunilt kuldpruun.

Retsept on ajakirjast Nõukogude Naine. 

LISA KOMMENTAAR