Itaalia kikerhernesupp Zuppa di ceci

Külma sügis- või talveõhtusse sobiv supp.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4-6 kooritud küüslauguküünt

0.75 dl oliiviõli

1.5 tl kuivatatud peenestatud rosmariini

400 g purk konservitud purustatud tomateid

800 g konservitud kikerherneid (2 x 400g purki)

8 dl puljongit

soola ja musta pipart

värsket peterselli

Valmistamine

Loputa kikerherned, nõruta sõelal.

Hauta suures potis küüslauk õlis kuldseks. Nopi küüslauk õlist välja ja viska küüslauguküüned minema.

Sega küüslaugumaitselise õli sisse rosmariin, siis tomatikonserv. Kuumuta keskmisel tulel umbes 20 minutit.

Lisa kikerherned ja hauta 5 minutit, aeg-ajalt segades.

Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ja keeda keskmisel tulel 15 minutit. Vajadusel lisa veel puljongit.

Maitsesta, keeda veel paar minutit ja jaota taldikutesse. Puista valmis supile hakitud peterselli.

Pildi tegi Mann.

LISA KOMMENTAAR

maiekas
postitatud 22.03.2010 01:23

need kuldsed küüslauguküüned on parim ose sellest supist :)

Hexy
postitatud 20.03.2011 19:10

Väga hea supp

tekkis küsimus
postitatud 01.04.2012 14:19

Kas 800g ehk 2 purki või nõrutatuna 800g kikerherneid?

evamaria
postitatud 30.09.2013 17:12

kas keegi värske rosmariiniga ka on katsetanud? mis see kogus võiks olla ja kauaks oksa sisse peaks jätma?

Pille
postitatud 23.10.2023 13:03

Mann on sellise pildi 2009. aastal saatnud: