Külma sügis- või talveõhtusse sobiv supp.
4-6 kooritud küüslauguküünt
0.75 dl oliiviõli
1.5 tl kuivatatud peenestatud rosmariini
400 g purk konservitud purustatud tomateid
800 g konservitud kikerherneid (2 x 400g purki)
8 dl puljongit
soola ja musta pipart
värsket peterselli
Loputa kikerherned, nõruta sõelal.
Hauta suures potis küüslauk õlis kuldseks. Nopi küüslauk õlist välja ja viska küüslauguküüned minema.
Sega küüslaugumaitselise õli sisse rosmariin, siis tomatikonserv. Kuumuta keskmisel tulel umbes 20 minutit.
Lisa kikerherned ja hauta 5 minutit, aeg-ajalt segades.
Lisa puljong, kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ja keeda keskmisel tulel 15 minutit. Vajadusel lisa veel puljongit.
Maitsesta, keeda veel paar minutit ja jaota taldikutesse. Puista valmis supile hakitud peterselli. Pildi tegi Mann.
need kuldsed küüslauguküüned on parim ose sellest supist :)
Väga hea supp
Kas 800g ehk 2 purki või nõrutatuna 800g kikerherneid?
kas keegi värske rosmariiniga ka on katsetanud? mis see kogus võiks olla ja kauaks oksa sisse peaks jätma?
Mann on sellise pildi 2009. aastal saatnud:
Itaalia kikerhernesupp Zuppa di ceci
Külma sügis- või talveõhtusse sobiv supp.