Toorjuustukook valge šokolaadiga

Mõnusa maitsega, mahlane ja parajalt magus toorjuustukook. Soovi korral serveeri marjapüreega.
Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g Digestive-küpsiseid või tavalisi küpsiseid

50 g võid

Täidis:

250-300 g valget valget šokolaadi

400 g toorjuustu

2 dl hapukoort

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru segu 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva rõngasvormi põhja. (Soovi korral eelküpseta 200kraadises ahjus 10 minutit).

Täidise jaoks sulata valge šokolaad kuumaveevannis. Pehmenda suures kausis toorjuust, lisa hapukoor, munad ja vanillsuhkur. Kalla juurde sulatatud šokolaad, sega läbi ja vala põhjale.

Küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund. Jahuta korralikult ja eemalda vormist. Võimaluse korral hoia enne serveerimist külmikus.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare, kes kaunistas koogi moositäppidest tehtud südamekestega

LISA KOMMENTAAR

Eva
postitatud 29.04.2008 17:12

Erinevalt originaalretseptist kasutasin tavalisi Selma küpsiseid, mis sobisid üllatavalt hästi - küpsetasin põhja eelnevalt ka 10 min läbi. Väga mõnusa maitsega kook, mahlane ja valgest shokolaadist paras annus magusust.

birx
postitatud 15.07.2009 13:03

absoluutne lemmik ja kogu aeg kogun loorbereid selle koogiga :)

Kaare
postitatud 08.02.2017 18:03

Tõeliselt maitsev juustukook (ka 250 g šokolaadiga :)
Kindlasti teen veel!

Inessa
postitatud 09.02.2017 11:15

Palun soovitage, millist šokolaadi ja toorjuustu kasutada?

Pille
posted on 09.02.2017 13:39

Inessa, tean, et Kaarel oli OTTO toorjuust ning Callebaut' valge šokolaad.

Inessa
posted on 09.02.2017 16:39

Aitäh!

koogitegija
postitatud 09.02.2017 18:16

Märgiksin siin kohal ära, et kook on tehtud väiksema vormiga kui 26cm, sest minu vormil ei jätkunud põhja materjali servade jaoks.

Kaare
posted on 09.02.2017 22:09

Fotol on tõesti väike kook, sest väikest kooki on palju parem pildistada :) Mina sain sellest kogusest kaks kõrgete servadega 13 cm läbimõõduga väikest juustukooki ja ühe servadeta 18 cm vormis tehtud koogi.

Pille
posted on 10.02.2017 10:42

Koogitegija, me nüüd arvutasime nii- ja naapidi ja otsustasime, et soovitame natuke suuremat vormi - 20 cm asemel 22-24 cm. 26 cm jääb liiga suureks!

Marge Kalnitski
postitatud 11.02.2017 21:22

Pole küll sellist kaubanduslikku välimust, aga maitse täitsa ok.

Rina
postitatud 14.02.2017 11:57

Väga maitsev ja lihtne kook. Südameid tehes soovitan et moos oleks ilma tükkideta ja täppide vahed ikka suuremad. Ise tegin lähestikku. Ikkagi esimene kord ;)

Triin
postitatud 14.02.2017 12:53

Kasutasin suuremat koogiormi 28cm läbimõõduga, seega küpsiseid läks ka topelt+ või. Täidise tegin retsepti järgi ja täitsa paras sai ka suurema vormi jaoks. Aimatavaid südameid tegin maasika toormoosist, see oli siiski liiga vedel, peaks kasutama ikka paksemat keedumoosi... laps kaunistas "südametele" lisaks täpikestega. Töökaaslased sõid ja kiitsid heaks!

Ülle Vasar
postitatud 14.02.2017 15:54

Tegin seda kooki piimasokolaadiga ja tuli väga hea!

Merkuur
postitatud 15.02.2017 12:17

Tegin 23 cm vormi, põhja eelnevalt läbi ei küpsetanud.
Väga mõnus kook!
Eriti hapuka toormoosiga serveerides.
Läheb kindlasti kordamisele samasugusena ja ka erinevates variatsioonides, järgmine kord piimašokolaadiga.

Kersti
postitatud 20.02.2017 11:51

Väga maitsev kook

Kristina
postitatud 10.03.2017 17:02

Kuidas ja millega tehtud sudamed?

Pille
posted on 10.03.2017 18:50

Kristina, kohe "Loe veel" all on viide õpetusele!

Perekooli Kägu
postitatud 26.04.2017 12:41

See on lollikindel, aga mina olen teinud täidise 1/3 toorjuustu, 1/3 kohupiima, 1/3 valget šokolaadi. Mulle maitseb küpsetamata variant isegi rohkem. Muna jääb siis muidugi ära.

p.
postitatud 15.10.2017 15:03

Tere! Kas küpsetamise osas on ka mingeid erinippe jagada? Mul kerkib ta ahjus meeletult - peaaegu ronib vormist välja. Ääred on pruunid juba enne poolt küpsemisaega ja küpsemisaja lõpuks on kogu kook tumepruun :(

Pille
posted on 15.10.2017 16:29

Kas vorm on ikka õige suurusega? Kas Sa täidist vahustad mikseriga või segad korralikult lusikaga ühtlaseks? Kas ahju küpsetamistemperatuuri oled kontrollinud?

P.
posted on 15.10.2017 21:47

Vorm peaks sobiv olema, 23cm. Miksriga ei vahusta, lusikaga ainult segasin läbi. Ahju ei ole kontrollinud otseselt, kuna varem pole retseptidega probleeme olnud, ilmselt siis tuleb kontroll ette võtta igaks petteks, ei oska nagu muud seletust leida asjale, kui et halb ahi. Koogi maitse on õnneks endiselt väga hea, aga välimus selline, et lauale ei paneks hea meelega :D

Anna-Liisa
postitatud 28.06.2018 13:42

Super kook. Suurendasin natuke koguseid, et jätkuks ka 26 cm vormile ning tavalise toorjuustu asemel panin mascarponet. Moosisüdameid ei teinud, panin küpsenud ja jahtunud koogile hoopis värsked maasikad peale

k
postitatud 23.03.2020 19:56

panin küpsetamise ajaks vaarikaid ja mustikaid ka sekka, mustikad sobisid eriti hästi. megamaitsev!