Lehtkapsas tahini-sidrunikastmega

Tahini on araabiamaades ja Balkani poolsaarel armastatud seesamiseemnepasta, mis siin annab siidise-pähklise maitse lehtkapsale.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g lehtkapsast

1 sl oliiviõli

Tahiinikaste:

50 g seesamipastat e. tahiinit

3-4 sl külma vett

2-3 sl sidrunimahla

1 purustatud küüslauguküüs

näpuotsaga soola

Valmistamine

Pese lehtkapsalehed hoolikalt ning lõika välja keskmine roots. Pane lehtkapsalehed paarikaupa kokku, keera rulli ja lõika 1-2 sl laiusteks ribadeks.

Kuumuta õli suurel vokk- või praepannil. Lisa lehtkapsas ja kuumuta segades umbes 3 minutit.

Samal ajal vispelda väikeses kausis kastmeained omavahel ühtlaseks. Lisa pannil olevale lehtkapsale umbes pool tahini-sidrunikastmest, kuumuta läbi.

Serveeri, kõrvale paku ülejäänud tahini-sidrunikastet.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral garneeri roog röstitud seesamiseemnetega või anna roale veelgi tugvam seesamimaitse lisades salatikastmele või pannile teelusikatäis röstitud seesami õli.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.10.2016 09:20

Väga meeldiv avastus!