1 sl päevalilleõli
1 hakitud sibul
1 suur hakitud kartul
2 tükeldatud porgandit
2 tükeldatud varssellerit
400 g konservitud purustatud tomateid
1 l köögiviljapuljongit
2 sl hakitud värsket peterselli
1 sl hakitud värsket punet
soola ja musta pipart
225 g spagette
400 g rohelisi aedube
Kuumuta õli suurel pannil, lisa sibul ja hauta klaasjaks. Lisa värsked köögiviljad ja hauta paar minutit. Lisa tomatid, puljong, maitseroheline ja maitseained. Kuumuta keemiseni, hauta 30 minutit.
Lisa spagetid ja keeda veel 5 minutit. Viimasena lisa rohelised oad ja hauta seejärel veel 10 minutit.
Serveeri kuumalt krõbeda leivaga.
Retsept on Briti ajakirjast Prima 19/1992, pildi tegi KIRSIKE.
Seda tuleb küll rohkem kui 4 portsionit. Väga hea supp. Järgmiseks päevaks soojendada jättes tuleb arvestada, et makaron paisub ja kuivatab supi pajaroaks.
maitse poolest tuli hea aga vedelikku jäi kuidagi väheks, liiga paks tuli, kuigi kogused täpselt retsepti järgi
Kogus oli tõesti suurem, kui neljale. Vett läks ikkagi ka rohkem. Ja oad panin enne kui spagetid. Aga maitses hästi.
Spageti-oasupp
Itaaliahõnguline tummine supp.