Apelsini-polentakook

Apelsinimaitseline kuldkollane polenta- ehk maisimannakook, mida immutatakse apelsinisiirupiga.

Siinkohal on retsept BBC Good Foodis toodud algkogustega - järgmisel korral panen suhkrut koogi sisse oluliselt vähem, kuna ka siirup on ju magus. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g toasooja võid

250 g suhkrut

4 suurt muna

140 g polentat ehk maisimannat

200 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 apelsini riivitud koor

Apelsinisiirup:

2 apelsini mahl

100 g suhkrut

Valmistamine

Hõõru toasoe või suhkruga vahule. Lisa ükshaaval vahustades munad, siis omavahel segatud polenta, jahu, küpsetuspulber ja riivitud apelsinikoor. 

Tõsta tainas võitatud 24 cm koogivormi. Küpseta 160kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on kenasti kerkinud ja pealt kuldne. Võta kook ahjust välja ja lase metallrestil jahtuda. 

Siirupi jaoks sega väikeses potis suhkur ja apelsinimahl ning kuumuta keemiseni. Keeda tasakesi umbes 5 minutit, siis lase jahtuda. Nirista jahtunud apelsinisiirup jahtunud apelsinikoogile. 

Allikas: BBC Good Food, september 2009

LISA KOMMENTAAR