800 g kalkuni kintsuliha
soola ja musta pipart
paar küüslauguküünt
mõned salveilehed
paar rosmariinioksa
Itaalia külmpressitud oliiviõli
klaasike kuiva Itaalia valget veini
Lõika kalkuniliha suurteks kuubikuteks. Maitsesta soola-pipraga, siis lisa hakitud salvei, küüslauk, rosmariin ja tubli sorts oliiviõli. Masseeri lihatükid kergelt läbi. Pane ahjupotti, kata pott kaanega.
Küpseta 180-200-kraadises ahjus, kuni kalkuniliha on pehme - selleks kulus umbes tund-poolteist. Poole hautamise peal vala ahjupotti klaasike veini.
NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp.
Kui prooviks kalkunit kanaga asendada, kas siis oleks küpsetusaeg palju lühem?
Retsept on korduvalt testitud Rannamõisa kalkuni kintsulihaga, kanalihaga pole proovinud. Kui, siis kindlasti kintsulihaga, aga ma kardan, et see poleks päris see. :)
Tegin kuivatatud rosmariiniga ja ilma salveita- väga-väga maitsev toit tuli! Julgen soovitada!
Mulle ei maitse ei rosmariin ega salvei, seega kasutasin basiilikut, estragoni ja pterselli. Maitsev ja lihtne.
Kas ahjupott tuleb ka kaanega katta?
Blanco, ahjupott on tõesti enamasti ju kaanega. Täpsustan retseptis!
Tiziana kalkun
Tiziana on ühe Toskaana agriturismo perenaine ja seda mõnusat kalkunit pakkus ta meile aprillis 2013.