Oad à la Polonaise

Kulinaarias tähistab 'à la polognese' ehk Poola moodi seda, et rooga serveeritakse sulavõist, hakitud munast, riivsaiast jm koosneva kastmega. Poola päritolu kaste sai Prantsusmaal populaarseks juba 18. sajandil. Serveeritakse enamasti keedetud või aurutatud köögiljadega (nt lillkapsas, spargel, aedoad, brokoli ehk spargelkapsas jms).
Siin on veidi lihtsam versioon, mis sobib eelroaks või kergeks eineks või lisandiks kala, liha või lihapallide juurde.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g rohelisi aedube (võivad olla külmutatud)

vett

soola

75 g sulatatud võid

1-2 keedetud muna

hakitud peterselli

Valmistamine

Keeda oad kergelt soolases vees peaaegu pehmeks (8-10 min). Vala vesi ära ja laota oad soojale alusele.

Vala peale sulavõi ja puista peale hakitud keedumuna ja peterselli.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Metsvaarikas
postitatud 18.07.2008 09:00

Väga maitsev! Olen teinud ka türgiubadega nin peterselli asemel kasutanud värsket tüümiani.

Aurora
postitatud 08.08.2008 15:23

Õhtuks tegin midagi kerget selle mugandusega, et praadisin oad võis kergelt läbi. Oli mõnus küll.