Pardifilee kukeseente ja viigimarjakastmega

Hilissuvine-sügisene pidulikum pearoog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 pardi rinnafileed (u 500 g)

400 g värskeid kukeseeni

2 sl võid

1 sl oliiviõli

4-8 kirsstomatit

Viigimarjakaste:

2 sl viigimarjamoosi

3 dl kanapuljongit

2 sl palsamiäädikat

1 sl viigimarja-palsamikreemi (soovi korral)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta kukeseened, vajadusel lõika väiksemateks tükkideks. Prae väheses oliiviõlis, kuni eraldunud vedelik on aurustunud. Lisa või ja jätka praadimist, kuni kukeseened on kuldpruunid. Maitsesta soola-pipraga. 

Maitsesta pardifileed soolaga. Prae tasasel tulel, nahk allpool, kuni enamus rasvast on välja keenud (kalla liigne rasv pannilt minema, muidu ei lähe nahapool krõbedaks). Kui rasva enam ei eraldu, siis tõsta kuumust ning prae, kuni nahk on krõbe. Siis pööra fileed ringi ning pruunista kergelt ka teiselt poolt.  Siis tõsta fileed koos panniga 7-10 minutiks 175-kraadisesse ahju. 

Võta fileed koos panniga ahjust välja, kata fooliumiga. Lase vähemalt 10 minutit puhata. Siis maitsesta pipraga ning lõika viiludeks. 

Viigimarjakastme jaoks sega kõik komponendid väikeses potis. Keeda tasasel tulel, kuni kaste on paksenenud. Kata kaanega ning hoia soojas. 

Garneeringuks mõeldud kirsstomatid lõika väädi küljest lahti, aga jäta väike varrejupp külge. Tõsta väikesele ahjuplaadile, maitsesta kergelt soolaga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. 

Serveerimiseks aseta esmalt soojendatud taldriku keskele praetud kukeseened. Siis tõsta peale viilutatud pardifilee (umbes pool fileed sööja kohta). Nirista peale viigimarjakaste, kaunista kirsstomatiga.

LISA KOMMENTAAR