Mehhiko maisisupp peekoniga

Mehhikole omane tummine peekoni-maisi-tomati-köögiviljasupp.

Kogus
neljale (eelroog)
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g suitsutatud peekonit

5-6 talisibulat

3 suurt kartulit

3 porgandit

400 g konservitud purustatud tomateid

7 dl aedviljapuljongit

250 g külmutatud maisi

2 dl 10% rõõska koort

0.5 tl tšillipulbrit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika peekon ribadeks ja prae nõrgal tulele krõbedaks. Tõsta pannilt ära.

Haki sibul, lõika kartulid ja porgandid tükkideks. Kuumuta neid peekonirasvas, maitsesta tšilli ja vähese pipraga. Lisa tomatikonserv ja puljong, keeda suppi nõrgal tulel 15 minutit.

Sega juurde koor, kuumuta läbi.

Maitsesta ja serveeri tulikuumalt.

Peale puista praetud peekonitükikesed, juurde paku krõbeda koorikuga nisuleiba.

Loe veel:

Pildi tegi Liina.

LISA KOMMENTAAR

Liina
postitatud 18.10.2009 09:59

Oi, ja maisisupp - vaat see oli hea.

Dee
postitatud 28.09.2012 20:16

Väga maitsev ja toitev supp. Kiidan.