Carbonnade (Belgia veiselihahautis õllega)

Boeuf carbonnade à la flamande on Belgia veiselihahautis õllega. Kasuta abbey-stiilis õlut. Õunaäädika ja suhkru lisamine teeb roa magushapuks, mis sobib hästi karamelliseeritud sibulate ja rikkaliku õllega. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg taist veiseliha

soola ja musta pipart

nisujahu

4 sl võid

4 viilu peekonit

6 hakitud küüslauguküünt

3 viilutatud sibulat

5 dl Belgia ale-õlut (nt Ommegang Abbey Ale)

2.5 dl veiselihapuljongit

2 sl tumepruuni suhkrut

2 sl õunaäädikat

3 tüümianioksa

3 petersellioksa

2 estragonioksa

1 loorberileht

Valmistamine

Lõika veiseliha 1,5x5 cm tükkideks. Maitsesta soola-pipraga, siis veereta jahus. 

Kuumuta viieliitrises potis 2 sl õli mõõdukalt tugeval kuumusel. Pruunista veiseliha jaokaupa ümberringi (u 8 minutit). Tõsta taldrikule. 

Lisa potti hakitud peekon ning prae, kuni rasv on eraldunud (u 8 minutit). Lisa ülejäänud või, hakitud küüslauk ja sibulad. Prae umbes 30 minutit tasasel tulel, kuni sibul on karamelliseerunud. 

Kalla potti pool õllest ning keeda kergelt kokku (u 4 minutit). Pane lihatükid uuesti potti, lisa ülejäänud õlu. Lisa puljong, suhkur, äädikas, tüümian, petersell, estragon, loorberileht, maitsesta soola-pipraga. 

Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni veis on pehme. 

Saveur.com

LISA KOMMENTAAR