1 kg taist veiseliha
soola ja musta pipart
4 sl võid
4 viilu peekonit
6 hakitud küüslauguküünt
3 viilutatud sibulat
5 dl Belgia ale-õlut (nt Ommegang Abbey Ale)
2.5 dl veiselihapuljongit
2 sl tumepruuni suhkrut
2 sl õunaäädikat
Lõika veiseliha 1,5x5 cm tükkideks. Maitsesta soola-pipraga, siis veereta jahus.
Kuumuta viieliitrises potis 2 sl õli mõõdukalt tugeval kuumusel. Pruunista veiseliha jaokaupa ümberringi (u 8 minutit). Tõsta taldrikule.
Lisa potti hakitud peekon ning prae, kuni rasv on eraldunud (u 8 minutit). Lisa ülejäänud või, hakitud küüslauk ja sibulad. Prae umbes 30 minutit tasasel tulel, kuni sibul on karamelliseerunud.
Kalla potti pool õllest ning keeda kergelt kokku (u 4 minutit). Pane lihatükid uuesti potti, lisa ülejäänud õlu. Lisa puljong, suhkur, äädikas, tüümian, petersell, estragon, loorberileht, maitsesta soola-pipraga.
Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni veis on pehme.
Carbonnade (Belgia veiselihahautis õllega)
Boeuf carbonnade à la flamande on Belgia veiselihahautis õllega. Kasuta abbey-stiilis õlut. Õunaäädika ja suhkru lisamine teeb roa magushapuks, mis sobib hästi karamelliseeritud sibulate ja rikkaliku õllega.