6 muna
1.5 dl suhkrut
75 g jahvatatud sarapuupähkleid või sarapuupähklijahu
0.75 dl nisujahu
0.5 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Niisutamiseks:1 dl vett
Täidis:2 dl 35% rõõska koort
200 g kohupiima
1 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
1 sl sidrunimahla
5 dl purustatud maasikaid
8 lehte želatiini
Kaunistuseks:2 dl 35% rõõska koort
1 l poolitatud maasikaid
Vahusta munad suhkruga. Sega kuivad ained ja sõelu munavahu hulka.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Kummuta küpsetatud biskviitplaat suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja lõika kaheks ühesuuruseks tükiks.
Valmista täidis.
Vahusta koor, lisa muud ained ja lahustatud želatiin. Lase täidisel umbes tund aega külmikus tarretuda.
Aseta 1 koogitükk serveerimisalusele, niisuta veega lahjendatud sidrunimahlaga.
Määri peale pooltarretunud täidis ja tõsta peale teine biskviiditükk. Niisuta taas sidrunimahlaga.
Aseta koogile surutis ja pane külmikusse.
Kaunista kook poolitatud maasikatega, servadele ja külgedele määri vahukoort.
Mina niisutan purustatud maasikatest mahlaga. Ei saa aru,kuidas saab tarretunud täidist tordile valada. Mina valan vedelat järk-järgult, toas tarretub ideaalselt ja jääb ilusalt peale. Kui ma eksin siis õpetage.
Uhke kohupiima-maasikatort