Uhke kohupiima-maasikatort

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

6 muna

1.5 dl suhkrut

75 g jahvatatud sarapuupähkleid või sarapuupähklijahu

0.75 dl nisujahu

0.5 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Niisutamiseks:

1 dl vett

sidrunimahla

suhkrut

Täidis:

2 dl 35% rõõska koort

200 g kohupiima

1 dl suhkrut

1 sl vanillisuhkrut

1 sl sidrunimahla

5 dl purustatud maasikaid

8 lehte želatiini

Kaunistuseks:

2 dl 35% rõõska koort

1 l poolitatud maasikaid

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga. Sega kuivad ained ja sõelu munavahu hulka.
Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Kummuta küpsetatud biskviitplaat suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja lõika kaheks ühesuuruseks tükiks.
Valmista täidis.
Vahusta koor, lisa muud ained ja lahustatud želatiin. Lase täidisel umbes tund aega külmikus tarretuda.
Aseta 1 koogitükk serveerimisalusele, niisuta veega lahjendatud sidrunimahlaga.
Määri peale pooltarretunud täidis ja tõsta peale teine biskviiditükk. Niisuta taas sidrunimahlaga.
Aseta koogile surutis ja pane külmikusse.
Kaunista kook poolitatud maasikatega, servadele ja külgedele määri vahukoort.

LISA KOMMENTAAR

Milana
postitatud 10.07.2004 15:11

Mina niisutan purustatud maasikatest mahlaga. Ei saa aru,kuidas saab tarretunud täidist tordile valada. Mina valan vedelat järk-järgult, toas tarretub ideaalselt ja jääb ilusalt peale. Kui ma eksin siis õpetage.