Lõhepirukas

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 dl pudruriisi

soola ja sidrunipipart

hakitud tilli

3 sl rõõska koort

500 g (külmutatud) lehttainast

250 g värsket lõhefileed või forellifileed

2 keedetud muna

määrimiseks muna

Valmistamine

Keeda pudruriis poolpehmeks, nõruta ja lase jahtuda. Sega juurde vedelik, maitseained ja till.

Lõika kalafilee väikesteks tükkideks, maitsesta sidrunpipra ja soolaga.

Sega kokku riisi ja hakitud keedetud munaga.

Lõika tainast terava noaga kaks kalakujulist tükki (võib muidugi ka nelinurksed tükid lõigata).

Tõsta täidis ühele tükile, jättes servad vabaks.

Määri servad munaga või veega, tõsta teine tainatükk peale ja suru servad kahvliga tugevasti kinni.

Määri pealt munaga, torgi kahvliga paar auku peale.

Küpseta 225-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Serveeri leigelt, juurde paku aedviljaleent või teed.

Retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Detsember 1999), veidi mugandatud.

LISA KOMMENTAAR