Mõisaproua õunakook

Mahlane ja rohke võiga õunakook.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

200 g võid

1.5 dl suhkrut

2 tk muna

1.5 dl kartulitärklist

2 sl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Kate:

500 g puhastatud õuna

2 sl suhkrut

1 tl kaneeli

Valmistamine

Vahusta või ja suhkur. Klopi ükshaaval juurde munad. Lisa omavahel segatud kartulitärklis, nisujahu ja küpsetuspulber ning sega tainas ühtlaseks.

Kummuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.

Koori ja viiluta õunad. Laota õunaviilud ringiratast tainale. Puista üle suhkru-kaneeliseguga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

100 rooga sarja retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 10.09.2009 21:34

kuidagi kujunes nii, et just antud retsept sai eelmise sügise hitiks. seda siis kompensatsiooniks asjaolule, et mul tarte tatin välja ei tule. vahepeal sai mõisaproua koogi isu otsa, tuli talv, tuisud ei tulnud, aga tagasi tuli isu seda kooki uuesti teha. õunad ununesid koorida, aga tegelikult peaks, saab parem.

Pille
postitatud 06.09.2017 09:58

Vernanda tehtud foto:

Berit
postitatud 10.09.2009 21:35

Tegin eile Mõisaproua õunakooki, et täna katsikutele midagi eriti head kaasa viia. Maitses ka teistele väga :)

muzi2pojaga
postitatud 24.09.2009 21:01

Meie pere ütles - jumalik kook:) Eile tegin ja täna õhtul paluti veelkord teha.

Dee
postitatud 31.03.2010 09:15

Teen teinegi kord. :) Hommikukohvi kõrvale maitses ülihea, oli lausa suussulav.

Aniitram
postitatud 02.09.2010 16:21

Väga väga hea kook. Kohe tõesti. Soovitan kõigil proovida. :)

Tiramiiiisu
postitatud 06.09.2010 08:18

Soojalt ja jäätisega imehea, veidi krõbe, aga jahtunult enam ei meeldinud, kuna imbus õunte mahlasusest läbi ja tundus liiga magus.

Vandiste
postitatud 20.09.2010 11:54

Väga maitsev kook, eriti kui õunad on tavalisest hapukamad. Kindlasti teen veel.

Diana
postitatud 28.09.2010 16:58

Minul kukkus kook nii välja, et kaubanduslik välimus andis soovida aga maitse oli päris hea. Tegin kooki silikoonvormis, usun, kui teha lahti võetavas vormis siis jääks kook kena.

h_s
postitatud 06.02.2011 20:49

Väga maitsev ja mahlane kook. Asendasin pool võikogusest hapukoorega ja lisasin peale natuke mandlilaaste.

Pille
postitatud 06.09.2017 09:58

h_s saatis sellise pildi:

Kaja
postitatud 08.07.2011 18:37

Väga hea kook! Sõime maasika toormoosiga ... kui õunad on magusamad, siis on veidi hapukam maasika toormoos kõrvale väga hea.

eva
postitatud 23.08.2012 18:28

imehea kook

Hexy
postitatud 06.10.2012 13:25

Hea kook, aga ei midagi erilist.

Maria
postitatud 27.10.2012 19:23

Nii hea! Tuli just ahjust välja, no tõsiselt hea kook! Mina panin veel peale natuke martsipani ka! Nüüd tõsiselt hea!

Karamell
postitatud 15.08.2013 20:19

hea, aga minu jaoks oli põhi ikka liiga rasvane, tainast tehes vaatasin mitu korda üle, kas olen ikka aineid õiges koguses pannus, sest selle võikoguse kohta on jahu-tärklist ikka väga vähe.

Karin
postitatud 21.10.2015 19:02

Läbi aegade minu kõige lemmikum õunakook! Või asemel meeldib mulle siin koogis rohkem margariini kasutada. Ühe korra proovisin võiga ja ei meeldinud nii väga. Ja ausalt, muidu olen ma igati või armastaja :)

Miks?
postitatud 04.08.2021 21:31

Ma ei saa aru, mida ma valesti teen? Kolmas kord ei tule midagi välja.

Kristina Alamaa
postitatud 20.11.2024 20:09

Enda poolt lisasin kreeka pähkleid õunte peale ja ahju 15 min,siis valasin hapukoore,muna,suhkru segu koogile ja ahjus veel 10 minutit. Koogil lasta jahtuda ja on parim kui täielikult maha jahtunud!