200 g võid
1.5 dl suhkrut
2 tk muna
1.5 dl kartulitärklist
2 sl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:500 g puhastatud õuna
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli
Vahusta või ja suhkur. Klopi ükshaaval juurde munad. Lisa omavahel segatud kartulitärklis, nisujahu ja küpsetuspulber ning sega tainas ühtlaseks.
Kummuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.
Koori ja viiluta õunad. Laota õunaviilud ringiratast tainale. Puista üle suhkru-kaneeliseguga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.
100 rooga sarja retsept, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
kuidagi kujunes nii, et just antud retsept sai eelmise sügise hitiks. seda siis kompensatsiooniks asjaolule, et mul tarte tatin välja ei tule. vahepeal sai mõisaproua koogi isu otsa, tuli talv, tuisud ei tulnud, aga tagasi tuli isu seda kooki uuesti teha. õunad ununesid koorida, aga tegelikult peaks, saab parem.
Tegin eile Mõisaproua õunakooki, et täna katsikutele midagi eriti head kaasa viia. Maitses ka teistele väga :)
Meie pere ütles - jumalik kook:) Eile tegin ja täna õhtul paluti veelkord teha.
Teen teinegi kord. :) Hommikukohvi kõrvale maitses ülihea, oli lausa suussulav.
Väga väga hea kook. Kohe tõesti. Soovitan kõigil proovida. :)
Soojalt ja jäätisega imehea, veidi krõbe, aga jahtunult enam ei meeldinud, kuna imbus õunte mahlasusest läbi ja tundus liiga magus.
Väga maitsev kook, eriti kui õunad on tavalisest hapukamad. Kindlasti teen veel.
Minul kukkus kook nii välja, et kaubanduslik välimus andis soovida aga maitse oli päris hea. Tegin kooki silikoonvormis, usun, kui teha lahti võetavas vormis siis jääks kook kena.
Väga maitsev ja mahlane kook. Asendasin pool võikogusest hapukoorega ja lisasin peale natuke mandlilaaste.
Väga hea kook! Sõime maasika toormoosiga ... kui õunad on magusamad, siis on veidi hapukam maasika toormoos kõrvale väga hea.
imehea kook
Hea kook, aga ei midagi erilist.
Nii hea! Tuli just ahjust välja, no tõsiselt hea kook! Mina panin veel peale natuke martsipani ka! Nüüd tõsiselt hea!
hea, aga minu jaoks oli põhi ikka liiga rasvane, tainast tehes vaatasin mitu korda üle, kas olen ikka aineid õiges koguses pannus, sest selle võikoguse kohta on jahu-tärklist ikka väga vähe.
Läbi aegade minu kõige lemmikum õunakook! Või asemel meeldib mulle siin koogis rohkem margariini kasutada. Ühe korra proovisin võiga ja ei meeldinud nii väga. Ja ausalt, muidu olen ma igati või armastaja :)
Ma ei saa aru, mida ma valesti teen? Kolmas kord ei tule midagi välja.
Enda poolt lisasin kreeka pähkleid õunte peale ja ahju 15 min,siis valasin hapukoore,muna,suhkru segu koogile ja ahjus veel 10 minutit. Koogil lasta jahtuda ja on parim kui täielikult maha jahtunud!
Mõisaproua õunakook
Mahlane ja rohke võiga õunakook.